Yazar olayların üzerindeki sır perdesinin aralanmasına yardımcı olur. Oradan gerçeği halka gösterir. En azından halkın bilgi edinmesine yardımcı olması gerekir. Ki toplum yararı tecelli etsin.

Önceki yazımı biraz daha açarak devam edelim yazımıza;

“Yazar yazılarını yazarken, çeşitli yazım tekniklerini ve araçlarını kullanır ve bu teknikleri ve araçları da bilir. Ayrıca, köşe yazarı, okuyucuların ilgi ve ihtiyaçlarını anlar ve onlara hitap eder.”
Yazar siyasal, sosyal, ekonomi, kültür, spor, gündelik olaylar, ihtiyaçlar, kısaca çevresinin gelişmesine katkı verecek her şeye değinebilir.

Bunu yaparken asla taraf tutmaz. Konuyu ele alış biçimi detaylı bilgi vermek şeklinde olmalıdır. Okuyucuyu bir karar verme noktasına getirip bırakır. Okuyucunun zihninde yaratıcı düşünceler oluşturur, sıhhatli karar vermesine yardımcı olur.

Asla ve kat’a yağdanlık, yalakalık, methiye yazmamalıdır. Bu durum okuyucu nezdinde gözden düşmeye ve okurlarını kaybetmeye yol açar.
Dolayısı ile hem kendisi hem de hitap ettiği kitle kaybedenlerden olur.

O nedenle olaylara nesnel olarak yaklaşmak, gerçeği ortaya çıkarmak ereğiyle, bir konuyu hiçbir yanı tutmaksızın okuyucuya sunmakla görevlidir köşe yazarı.
Bu aynı zamanda demokratik ortama da katkı verme anlamını taşır.

Bir ülkenin, bölgenin gelişmesine bu tutum ışık tutar.

Eğer konuları öznel açıdan ele alırsak, duygu ve düşüncelerimizde şahsi çıkar ve beklentilerimizi öne alırsak başarılı olma şansımız maalesef yoktur.
Toplumun beklentisi, herhangi bir olay, oluşum hakkında etraflıca bilgi edinebilmektir. 

Yazar olayların üzerindeki sır perdesinin aralanmasına yardımcı olur. Oradan gerçeği halka gösterir. En azından halkın bilgi edinmesine yardımcı olması gerekir. Ki toplum yararı tecelli etsin.
Bir konuyu, olayı veya durumu etraflıca araştırmadan gündeme almak  güven ortamını zedeler ve yazar gözden düşer, kıymetsiz bir eşya haline dönüşür.

Seçtiği konularda mutlaka toplum yararını gözetmelidir. 
O nedenle yazar toplumun genelini kapsamayan işlerle boşuna zaman kaybetmemelidir.
Sürdürülebilir gelişmeye konu her işe el atmalıdır. Ancak o suretle toplum daha aydınlık ve geleceğe ümitle bakar hale gelebilir.
Tekrar edelim: Asla, taraf olmayalım, asla kopya etmeyelim, asla hırsız olmayalım, asla yalakalık yapmayalım, asla toplumun karşısına bilgisiz çıkmayalım, konularımızı etraflıca araştıralım, o şekilde yazılarımızı kurgulayalım.

İşte o zaman “bugün yazarımız ne dedi?” diye okuyucuda merak duygusu oluşur ve kazanan bütün toplum olur, dolayısı ile yazar da kazanmış olur…

Selam ve dua ile…