Salgın veya hastalık ne olursa olsun "Aşı"nın varlığına, bir tedavi yöntemi olarak kullanılmasına karşı olmak "Aşı karşıtlığı"dır.

Fakat bir aşı hakkında şüphe varsa; bilgi eksikliği, uygulama çarpıklığı, belirsiz yöntemler, izahlar tatmin edici değilse; o aşıya karşı mesafeli olmak ve aşı olmayı reddetmek asla aşı karşıtlığı değildir ve kişinin en doğal tercihidir.

Bugün pandemi kapsamında olup bitenlerin çoğu aşı karşıtlığı değil; aşı kaygısı durumudur.

Niçin aşı kaygısı oluştu noktasında bir düşünmek ve bazı şeyleri gözden geçirmek lazım.

Aşı kaygısı oluşmasının birçok nedeni sıralanabilir. Ancak en baskın sebepler şunlardır: Bilimsel açıklamalarda birbirine zıt-karşıt yorumların çokluğu; süreci yönetenlerin enformasyon ve uygulama yetersizliği ve AŞININ YERLİ OLMAMASI.

Sosyal medya ortamı aşı kaygısını çoğaltan bilgi kirliliğiyle dolup taştı ve aşı olmaya mesafeli olan milyonlar oluştu.
Bilim adamı sıfatıyla lehte veya aleyhte medya üzerinden "bilimsel esneklik" ve "bilim adamı otoritesi" zaafa uğradı.

Dolayısıyla "Bilim adamı" sınavını iyi veremedi.

Fakat toplum bu aşamayı geçti.

Bilim kurulu ve sorumlu yetkili adresler kolaya kaçarak "Devletiz!... Uyacaksınız!" taktiğinde ısrar ettiği kadar enformasyon ve uygulama seçeneklerini zenginleştirmede çaba göstermedi.

Devletin yüzünü gören halk oldu, fakat halkın yüzünü görmekte sorumlu adresler sınavı iyi veremedi.

Ancak aşı kaygısı ciddi düzeyde duruyor ve bu kaygı içinde olan milyonlar soruyor: aşı kaygısı için en önemli eşik olan "Devletime güveniyorum!

YERLİ AŞİ ne durumda?" sorusunun acilen cevaplandırılması gerekiyor.

Sokak bu noktada çok dikkatli.

Belki de yerli aşımızla aşıya mesafeli olan vatandaşlarımızın kafasındaki soru işaretleri giderilerek bu süreç doğru bir şekilde tamamlanacaktır.

Unutmayalım; Süreci yönetmek ayrı bir sanattır ve esas olan halkın sabrını ve güvenini yerli ve milli olana tahvil etmektir.

Aşı kaygısı aşı karşıtlığını beslesin istemiyorsak; yerli aşı konusunda elimizi çabuk tutalım!

Giderek bu süreç doğru bir şekilde tamamlanacaktır.

Mutlaka bundan sonrası için olabilecek salgın ihtimallerine karşı AŞI çalışmalarımızı çok daha güçlü bir politika haline getirileceğinden eminiz

Ve artık SAĞLIK ENDÜSTRİSİNDE de Savunma Sanayisinde olduğu gibi aynı modelle dışa bağımlılıktan ülkemizi kurtaracak adımlar çok daha güçlü olarak atılacaktır

Sağlık politikaları Milli Guvenlik meselesidir

Unutmayalım; Süreci yönetmek ayrı bir sanattır ve esas olan halkın sabrını ve güvenini yerli ve milli olana tahvil etmektir.

Aşı kaygısı aşı karşıtlığını beslesin istemiyorsak;YERLİ AŞI konusunda elimizi çabuk tutalım!