Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulunun hazırladığı "ManŞED" adlı sanal bültenin mart sayısı Nevruz Bayramı ile renklendi.

"Biz birliğiz, hep biriz. Farklı ağızlarda aynı diliz. Nevruz toylarında ateşler tutuşturup baharın gelişini, yeniden doğuş biliriz." diyerek 21 Mart Nevruz Bayramı'nı sınırlar ötesinden güzel dileklerle kutlayan Rize Şehit Erhan Dural(ŞED) KAİHL; Azerbaycan'dan Kazakistan'a, Kırgızistan'dan Özbekistan'a, Tacikistan'dan Türkmenistan'a, Doğu Türkistan'dan Afganistan'a kadar uzanan ortak kültürün türküsünü tek yürek olarak söyledi. Bu türkü ki birlik, beraberliğin ve kardeşliğin sesiydi.

Sınırların haritalarda olduğunu, gönüllerin sınır tanımadığını kanıtlayan ŞED; yayınladığı aylık sanal bülteni olan ManŞED' in mart sayısında "Türk Dünyası ve Nevruz" konusunu işlerken Nevruz ateşinin yürekleri ısıttığı coğrafyalara uzanarak bu alanda bir ilki başardı. Yeni sayıları şimdiden merak konusu olan ManŞED, uzaktan eğitimin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Baharın gelişi, farklı ağızlarda ortak gönül dili ile seslendirilirken birlik mesajları verildi. Nevruz Bayramı'nda sınırların ortadan kalkmasına vesile olan ManŞED övgüyü hak etti.

Editör: TE Bilisim