Son yıllarda sanat camiasında ismini sıkça duyurmayı başaran Rizeli Şair - Yazar Ömer Yazıcı'dan çok ses getirecek " Gülayşa " romanı çıktı.

Bir şiir ve iki de şiir deneme türünde kitapları olan Ömer Yazıcı'nın altı yıllık araştırmalar sonucunda belgeler sunarak, geçen olayların gerçekliği ispatlanmış olan yakın geçmiş tarihimizi, yani en büyük acılarımızdan biri olan Sarıkamış'ı anlatıyor.

Şair-Yazar Ömer Yazıcı yeni çıkarmış olduğu ve ilk roman denemesi hakkında bilgi vererek "Gülayşa' da Doğu Karadeniz'in dünyanın diğer yerlerini kıskandıracak güzelliklerinin eşliğinde aşkla aşığın imkansızlıklarla dolu serüvenini zaman içinde yolculuk yaparak yaşayacak, bir annenin evladına olan sevgisinin, vatan aşkı yolunda yenilişine şahit olacaksınız. Aşkla ölümü yenebilmek işte tam da burada başlayacak" dedi.

Mart ayında çıkan Gülayşa romanını alan okurlar 1910'lu yıllarda Doğu Karadeniz halkının yaşayış şekli, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını görecek, aynı yapının zaman içerisindeki inanılmaz değişimini ve çocukluktan beri birbirlerine sevdalı iki yüreğin yaşadığı ve her şart altında yaşatmayı başarabildiği büyük bir aşka tanıklık edeceğini dile getiren Rizeli Şair ve Yazar Ömer Yazıcı "Gülayşa ilk roman denememiz. Bizi sürekli duygu yazarken gören okuyucularımız biraz şaşırmış olacak ki 'hocam neden roman'sorusu ile çok muhattap oldum. Bu soruyu soran herkese şiir diliyle yürekçe de roman yazılabileceğini göstermek ve bunun yanında, hayata ve bilgiye dayalı donanımlarımızı ve araştırmalarımızı gerçek olaylar üzerinden kurgulayarak okuyucumuza aktarmaya çalışmak gibi isteklerimiz oluştu. Gülayşa'yı okuduğunuzda tam olarak anlatmak istediğimi anlamış olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinin devam ettiği bu süreçte kitap okunma oranlarının ve satışlarının arttığını vurgulayan Yazıcı "Özellikle genç arkadaşlarımıza bazı tavsiyelerimiz olacaktır. Bunların başında ve en önemlisi de okumak. Okuyacaksınız. Okuyacaksınız. Okuyacaksınız. Okumayan yaşayamaz, yaşamayan yazamaz" şeklinde konuştu.

Yaşamını Rize'de sürdüren ve bu coğrafyadan almış olduğu ilhamla kalemine döktüğü şiirleri, denemeleri ve romanlarına ilgi gösteren tüm okurlarına teşekkür eden Şair-Yazar Ömer Yazıcı "Türkiye genelinde bir çok takipçim ve okurum mevcut, yurt dışındaki gurbetçilerimizden inanılmaz destek görmekteyim, bu vesile ile Yeni çıkarmış olduğum Romanım GÜLAYŞA hayırlı uğurlu olsun okurlarıma, ilgilerini saygılarını hiç esirgemeyenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim