Rize Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 551 polis için 23. Dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene, geçen yıl makamında uğradığı menfur saldırıda Şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi Kemal Çeber, başarılı ve zorlu bir eğitimin ardından 551 kişinin bugün yemin ederek mesleğe adım atacağını belirterek, "Okulumuzun amacı öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına demokrasi ve hukukun üstünlüğüne saygılı her şartta görev yapmaya hazır vatan ve millet sevgisiyle dolu, doğru ve dürüstlükten ödün vermeyen ve adil davranan meslektaşlarımızı yetiştirmektir" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dönem birincisi Uğur Karatilki, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Yemin töreni başladığı sırada bir polis memuru adayı rahatsızlık geçirdi. Ayakta sallanmaya başlayan polis memuru adayı çevredekiler tarafından düşmemesi için tutularak tedavi edilmek üzere alanın dışına çıkartıldı.

Dereceye giren 10 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 551 öğrenci yemin etti.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Çalış, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Rize POMEM Müdürü Murat Sevil ve mezunların aileleri katıldı.

Editör: TE Bilisim