Rize'nin Kalkandere ilçesinde 500.000 m² lik arazi üzerinde; Yüzde 40 İl Özel İdaresi, yüzde 40 Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve yüzde 20 Kalkandere Belediyesi'nden oluşan katılım payları ile yapımı devam eden; 1. Etabı tamamlanarak 2. Etap için çalışmalara başlanılan Rize Organize Sanayi Bölgesinde, şuan için faaliyet gösteren 21 fabrika ve 2. Etap sonunda faaliyete başlayacak fabrikaların atıksu arıtma ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte Paket Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi inşası için gerekli işlemler tamamlanarak ihale aşamasına gelindi.

Rize Organize Sanayi Bölgesi alanında yer alan işletmelerden kaynaklanacak Evsel ve Endüstriyel nitelikteki atık suları arıtacak atıksu arıtma tesisinin nihai kapasiteli işletme şartları dikkate alınarak hazırlanan projeye göre günlük arıtma kapasitesi 400 m3 olacak.

26/11/2020 Perşembe günü saat 10.00'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yeni Hizmet Binası Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bulvarı Eskişehir Yolu 2151. Cad. No: 154 1. Kat 159 nolu Toplantı Salonu Çankaya- ANKARA'' adresinde kapalı zarf usulü teklif verme yöntemi ile gerçekleştirilecek ihale sonucunda işin yaptırılacağı firma belirlenerek kısa sürede yer teslimine gidilecek.

Projenin 2021 yılı ikinci çeyreğine yetiştirilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim