İlk olarak Dünya Karete Federasyonu ve Türkiye Karete Federasyonu önderliğinde düzenlenen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karete Şampiyonası 23-25 Ağustos tarihleri arasında Rize Yeni Şehir Stadında, İran, Ermenistan, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan ülkelerinden 1.500'ün üzerinde sporcunun katılımı ile gerçekleşitirilecek.

Devamında Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim adını taşıyan 9. Uluslararası Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Greko-Romen Güreş Turnuvası 23-25 Ağustos 2019 tarihinde Rize'nin Pazar ilçesinde Mehmet Akif Pirim Spor Salonunda düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, '' Spor Kenti Rize olarak 23-25 Ağustos tarihleri arasında iki önemli uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Gerek ''Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karete Şampiyonası'' gerekse Rizeli Olimpiyat Şampiyonumuz adına 9'uncusu düzenlenecek olan ''Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Greko-Romen Güreş Turnuvası'' zevkli ve heyecanlı müsabakalar ile geçeceği kanısındayım. Rizeli ve Pazarlı tüm hemşerilerimizi bu musabakalara bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim