2019'un son aylarında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 pandemisi nedeni ile Rize'de 8 haftadır kurulamayan Semt Pazarı bugün hizmete başladı.

Çevresine uyarı tabelaları asılarak bariyerler ile çevrilen ve geniş güvenlik önlemleri altında 8 hafta aradan sonra kurulan Semt Pazarında vatandaşların ateşlerini ölçüp eldiven ve maske dağıtan Rize Belediyesine bağlı ekipler ayrıca bölgelere otomatik dezenfektan makineleri yerleştirdi.

Pazar yerinde denetim ve önlemler gün boyu devam edecek.

''23 Mayıs Cumartesi Günü de (Ramazan Bayramı Arefesi) Semt Pazarı Kurulacak''

Öte yandan gelecek hafta kurulması planlanan Semt Pazarının Ramazan Bayramının 1.gününe denk gelmesi sebebi ile 23 Mayıs Cumartesi Günü de (Ramazan Bayramı Arefesi) Kurulacağı bilgisi alındı.

''Pazarcı Esnafı Hizmetten Memnun''

Güncel53'e açıklamada bulunan Rize Pazarcılar Derneği Başkanı Yaşar Avcı; ''Malum salgından dolayı 8 haftadır tezgahlarımızı açamıyorduk. Bugün Rize Belediyesi ekiplerimizin almış olduğu güzel önlemler altında kurduk. Rize halk pazarının kurulması konusunda gerekli önlemleri alan ve pazarcı esnafından desteğini esirgemeyen Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin'e, Zabıta Müdürlüğümüz ve Personeline çok teşekkür ederiz.'' dedi.

Editör: TE Bilisim