Rize'nin Yeni Selimiye köyünde yaşayan Çaykur'dan emekli işçi Namık Kemal Kurtkaya; Gerçekleştirdiği kampanya ile kullanılmış kitapları toplayarak köyünde tezgahlar üzerinde kurmuş olduğu mini kütüphanede yediden yetmişe okumak isteyenlere servis ediyor.

Bu yıl ilk olarak gerçekleştirdiği kampanya ile mini kütüphaneyi oluşturan Kurtkaya, gerek ikili diyaloglar ile gerekse cami hoparlörlerinden anonslar yaparak Yeni Selimiye köyü sakinlerinin beğenisine açtı. Durumdan çok memnun olan köy sakinleri seçtikleri ilk kitapları alarak evlerinin yolunu tuttu. Mini kütüphaneden bir kişi aynı anda üç kitap alarak evine götürebiliyor ve okuyup geri getirdiğinde yenisi ile değiştirebiliyor.

Güncel53'e açıklamalarda bulunan Kurtkaya; ''Gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce anlatarak hemşerilerimizden, yeni veya kullanılmış kitaplarını toplayarak insanlarımızın kullanımına sunuyoruz. Mümkün olduğunca çok çeşitte kitabı yediden yetmişe her kesimden vatandaşımız ile buluşturmak istiyoruz.


Kitaplar eskimeyen varlıklardır; ne kadar paylaşırsak o kadar çoğalır. Amacımız daha çok insana ulaşmak ve bu kitaplardan daha çok insanın faydalanmasını sağlamak, amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Biz bu uygulamayı Rize geneline yaymak istiyoruz.


Gerçekleştirmiş olduğumuz bu kampanyada bizlere kitaplarını veren tüm yardımsever vatandaşlarımıza ve özellikle de beni bu konuda cesaretlendirip destekleyen Recep Koyuncu hocama çok teşekkür ediyorum.

Tüm ülkemizde bu kampanyaların çoğalmasını ve kitaplarımıza hak ettiği değeri veren nesiller yetiştirmemizi diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim