Özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, tüm dünyanın içerisinden geçtiği bu zor günlerde dahi Rize'de yatırımların durmadığını ve Rize - Artvin Havalimanı yatırımında da sürecin hızla ilerlediğini belirterek; Rize - Artvin Havalimanı Altyapısının yüzde 67'sinin tamamlandığını belirtti.

Yoldan geçerken bile görmekten büyük mutluluk duyduğunu aktaran Alim; ''Havaalanındaki o hummalı çalışmayı, güçlü devletin gücünü gösteren o çalışmayı görmek de insanı mutlu ediyor. Hele hele ki bir iktidar partisi il başkanı olarak ayrı bir mutluluk veriyor. Yani bir iktidar Partisi İl Başkanı alnı açık bir şekilde çıkıp vatandaşların karşısında; Evet olağanüstü bir süreçten geçiyoruz pandemi sürecinden geçiyoruz ama bizim devasa bir yatırımımız var, elimizde 1 milyar 700 milyon liralık bir yatırımımız var ve sekteye uğramadan devam ediyor diyebiliyoruz. Bu Kolay kolay hiçbir iktidar mensubuna il başkanına nasip olmayacak bir durumdur. Rabbime sonsuz şükürler olsun böyle bir davada, böyle bir lider ile beraber bize siyaset yapmak nasip oldu. Şimdi havaalanında altyapıdaki tamamlanma yüzde 67'ler de ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar dur durak bilmiyor daha yeni müteahhit firmayla görüştüm. Hakikaten çok hızlı bir şekilde son sürat çalışmaya devam ediyor. Aynı zamanda üst yapıda başladı. Üst yapı ile alakalı da çalışmalar devam ediyor üst yapıda yüzde 45'ler seviyesinde tamamlanmış durumda. Bu süreçte dolgu olduğu için zeminin oturması ile alakalı süreler için daha sağlam daha temkinli gidiliyor güzel de bir terminal binamız olacak inşallah havaalanında hakikaten çok güzel olacak, Rize'mize yakışır ve çok büyük bir yatırım.'' dedi.

Rize - Artvin Havalimanı hizmete girdiğinde sadece ilimize değil tüm bölgeye hitap edeceğini belirten Alim sözlerine; ''Tüm bölgenin kalitesini artıracak olan bizim insanımızın da gerektiğinde alternatiflerini çoğaltan bir yatırım ve biliyorsunuz yılın belirli zamanlarında Trabzon Havaalanı'ndan sis nedeni ile uçaklar inemiyor ve o esnada da bu bölgede sis olmuyor. Bölgedeki insanımızın seyahat konforunu artıracak olan çok güzel bir yatırım olacak, yani sadece bizi değil diğer şehirlerimizi de ilgilendiren güzel bir yatırım İnşallah.'' şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilisim