Meşveret Derneği Rize'de Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu'nun Hastanede Bir Kişinin Orakla Saldırısına Uğramasının Ardından Bir Kınama Mesajı Yayımladı.

Dernek yönetiminden yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

''Dünya COVID-19 salgını ile mücadele ederken birçok sağlık kurumundan tabip ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri almaya devam ediyoruz. Her ne kadar caydırıcı cezalar verilmeye çalışılsa da sorunun toplumsal oluşundan dolayı sadece maddi cezalar veya hapis cezasıyla çözülemeyeceği aşikardır. Öncelikle devlet ve millet el ele vererek toplumsal farkındalık oluşturmak kaydıyla sorunun temel taşlarını ortadan kaldırmamız gerektiği kanaatindeyiz.

Şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesi bizleri derinden üzmüştür. Bu durumun artarak devam etmesi ise haklı endişelerimizi arttırmaktadır. Zorunlu bir netice olarak şiddetin önlenmesine yönelik caydırıcı ve sürekli önlemler alınması gerekmektedir.

Şiddetin her türlüsünün önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmemiz gerektiğini vurgular, zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının psikolojik ve fiziksel şiddete uğramalarını şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyuna bildiririz.''

Editör: TE Bilisim