Rize merkeze bağlı Yenimahalle'nin ismi mahalle sakinlerinin yoğun talebi üzerine eski ismi olan Canpolat olarak değiştirildi.

240 seçmeni bulunan Rize merkeze bağlı Yenimahalle de ikamet eden 230 mahalle sakini birlikte dilekçe vererek mahalle isimlerinin eski adı olan Canpolat olarak değiştirilmesi için Rize Belediyesine dilekçe ile başvuruda bulundu.

Mahalle sakinlerinin talebini meclis gündeminde görüşen Rize Belediyesi oy birliği ile isim değişikliğini onaylayarak mahallelinin talebini yerine getirmiş oldu.

Güncel53'e konuşan Canpolat muhtarı Kerim Akbulut; '' Mahallemizin eski adı Canpolat'dı daha sonra bu isim Yenimahalle olarak değiştirilmişti fakat bu isim sürekli karışıklığa neden oluyordu. Posta ve kargo ile gelen evraklarımız Yeniköy Mahallesine gidiyor, cenaze mesajlarında Yeniköy mü? Yenimahalle mi? gibi kargaşalar oluyordu. Uzun zamandır komşularımızın talebi eski ismi olan Canpolat'ın yeniden mahalleye verilmesiydi. Nitekim 240 seçmeni olduğu mahallemizde 230 imza ile Rize Belediyesine başvuru yaparak bu değişikliği talep ettik ve onlar da uygun gördüler. Özümüze dönmüş olduk. Başta Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''dedi.

Editör: TE Bilisim