Rize İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışma ile il genelinde 15 Polis Merkezi Amirliğine Şehit Polis Memurlarının isimleri verilirken, Kalkandere İlçe Polis Merkezi Amirliğinin ismi de Kalkandere Şehit Fikret Metin Öztürk Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirildi.

Yapılan değişiklik ile ''Kalkandere Şehit Fikret Metin ÖZTÜRK Polis Merkezi Amirliği'' ismini alan İlçe Polis Merkezi amirli önünde gerçekleştirilen tören ile yeni isim tabelası asıldı.

Pandemi koşulları nedeni ile katılımın sınırlı tutulduğu ve sosyal mesafe kurallarının uygulandığı törene; İlçe Kaymakamı Kemal Sefa GÖKMENOĞLU, Belediye Başkanı Kenan YILDIRIM, Kalkandere Adliyesini temsilen Hakim Abdullah Metin ÇIRAK, Şehit Fikret Metin ÖZTÜRK' ün eşi Hatice ÖZTÜRK , oğlu Ahmet Oğuz ÖZTÜRK ve şehit yakınları katıldı.

Tüm şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan törende, 15 Temmuz Şehidi Emniyet Müdürü Fikret Metin ÖZTÜRK'ün hayat hikayesi anlatıldı.

İlçe Kaymakamı Kemal Sefa GÖKMENOĞLU törende gerçekleştirdiği konuşmasında bugün sokaklarda rahatça yürüyebiliyorsak, ülkemizde barış, istikrar ve huzur var ise bunu 15 temmuz gecesi kahramanlık hikayesi yazan şehitlerimize borçlu olduğumuzu kaydetti. Bakara Suresi 154. Ayeti hatırlatarak sözlerine devam eden GÖKMENOĞLU; (Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.) ''Eminim ki bugün Şehit Fikret Metin Öztürk büyüğümüz de bizleri izliyordur, oda bizler ile bu mutluluğu paylaşıyordur.''dedi.

Editör: TE Bilisim