Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette, Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap "Amatör Denizci Belgesi" için başvuruda bulundu.

Rize Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap'a Amatör Denizci Belgesi ( ADB ) ile ilgili bilgiler aktararak isteyen her vatandaşın başvuru yaparak 24 m. uzunluğuna kadar deniz teknelerini kullanabileceklerini belirtti.
Liman Başkanı Uzunoğlu açıklamasında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın himayesinde yürütülen, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek eğitim sonrasında amatör denizci belgesi düzenlemek, denizci millet, ülke hedefine ulaşmak projesi kapsamında 'Amatör Denizcilik Belgesi' için Rize Liman Başkanlığı olarak eğitimlere başladık.

Bu kapsamda Amatör Denizci Belgesini talep eden vatandaşlarımız Rize Liman Başkanlığına müracaat yapabilecekler. Verilecek eğitimin ardından yapılacak sınav sonrası alınacak olan Amatör Denizcilik Belgesi ile 24 metreye kadar özel tekne kullanılabilecek. 14- 18 yaş arası olanlar veli muvakatı ile başvurabilecekler. Dilekçe,1 adet fotoğraf, Aile hekimliğinden Sağlık Raporu ile başvuru yapılabilecek.

Bugün Rize Belediye Başkanımızın şahsına yapmış olduğumuz ziyarette konu ile ilgili kendisine bilgi aktardık" dedi.

Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap ise açıklamasında, kendisine yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, faydalı bir çalışma olacağına inancının tam olduğunu, şahsının da başvuru yaptığını ve kıyı şehri olan ilimizde vatandaşlarımızın bu hakkı değerlendireceğini beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim