Ak Parti Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız ilçede yapılan rutin yatırımlar devam ederken amaçlarının üç dev proje ile Kalkandere'nin ekonomik ve sosyolojik yapısında yüksek gelişme sağlamak olduğunu belirterek, söz konusu üç projenin önemine değindi.

Başkan Ayyıldız Güncel53'e özel yapmış olduğu açıklamalarda, Kalkandere Kaymakamı Sn. Sercan Yılmaz, Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Meclis Üyeleri Hasan İbar, Mehmet Öztürk ve diğer ekip arkadaşları ile uyum içerisinde, zevkli bir çalışma ortamı yakaladıklarını belirterek; ''Aklımızda fikrimizde üç önemli projeyi hayata geçirerek Kalkandere'mize çağ atlatmak var. Bütün mesaimizi ve gücümüzü bu yönde harcıyoruz. Ne yapıp ne edip bu projeleri ilçemize kazandırmalıyız.'' şeklinde konuştu.

''Tünel Projesi İle Kalkandere Hayata Bağlanacak''

Başkan Ayyıldız açıklamalarına; '' Bu projelerimizden ilki ilçe merkezinden Kalkandere Adliyesinin bulunduğu bölgeye yapılacak 1950 metre uzunluğundaki tüneldir. Tünelin yapılıp faaliyete girmesi ile birlikte Rize-İkizdere yolunu tekrar hayata geçirecek ve ilçemiz merkezinden Rize Pehlivantaşı- Selimiye-Yolbaşı-Kalkandere-İkizdere güzergahında en önemli durak mevkii haline gelecektir. Bu durumun ilçemize katacağı ekonomik değeri öngörebiliyoruz. Proje 2019 yatırım planına ekonomik nedenlerden dolayı alınmadı fakat 2020 yatırım planına aldırmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. '' şeklinde devam etti.

''2020'de Kalkandere Doğalgaz Kullanacak''

Üç büyük projelerinden bir diğeri olan Doğalgazın Kalkandere yol ayrımına kadar geldiğini belirten Ayyıldız; ''Doğalgaz hattı şuan ki konumundan ilçe merkezine karayolu üzerinden gelmek zorunda ve bu hususta önümüzde birkaç engel vardı ve bunları aştık. Karayolları ile bir protokol imzalandı en kısa zamanda doğalgaz şebeke sistemini ihaleye çıkartıp doğalgazla ilgili projemizi hayata geçireceğiz. Allahın izni ile 2020 yılının son çeyreğinde ilçemiz doğalgaz kullanmaya başlayacak'' dedi.

''TOKİ İşbirliği İle 3 Blokdan Oluşan Modern Yaşam Alanı''

Üç büyük projelerinden sonuncusunun TOKİ işbirliği ile yapılacak konutlar olduğunu belirten Ayyıldız; ''İlçemizde modern konut sıkıntısı mevcut, doğalgazın gelmesi ile beraber bu sıkıntı daha da ciddi boyutlara ulaşacak. ÇAYKUR'a ait 4.700 M2 lik bir arazi için pazarlıklarımız sürüyor, taraflar arasında ufak tefek pürüzler kaldı. İnşallah en kısa zamanda nihayete erdirip bu arazide 3 blok dan oluşan 54 dairelik bir yaşam alanı oluşturacağız. Hemen bu konutların yanında da spor salonumuzu inşa ediyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilisim