AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, beraberinde AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuz Hut ile birlikte Çayla Kafe'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından basın mensubları ile birlikte Ziraat Çay Bahçesine geçen Yazıcı, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun; '' Sn. Bakanım, Çaykur uzun zamandır vekaleten yürütülmekte, kamuoyunda bir algı oluştu. Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in asaleten atanmamasında Ak Parti İl Başkanı İshak Alim'in abisi olmasının bir etkisi mi var?'' sorusu üzerine;

Yazıcı, '' Öncelikle şunu belirteyim ki vekaleten veya asaleten farketmez Çaykur Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim tüm yetkilere haizdir. Gördüğümüz üzere de Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in kurumun içerisinden gelmesinden kaynaklı tecrübesi bir avantaj ve çok başarılı bir yönetim sergilemekte. Kamuoyunda biran önce asaleten atanması yönünde bir beklenti olduğunun farkındayım fakat atama tasarrufu Cumhurbaşkanımızdadır.'' şeklinde cevap verdi.

Yazıcı, Alim'in Rizeli'nin Rizelileri istemesi özelliğini de taşıdığını kaydederek atanmaması için bir neden bulunmadığını belirtti.

Editör: TE Bilisim