Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı, kentte CHP'ye yeni katılan üyeler için Ramada Otel'de üye katılım töreni düzenledi.

Törene, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Gülizar Biçer Karaca ile Parti Meclis Üyesi Hasan Baltacı, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Genel Başkan Yardımcıları, Çorum, Samsun, Ordu, Trabzon ve Artvin İl Başkanları, komşu illerin ilçe parti başkanları ve partililer katıldı.

Yoğun katılımın olduğu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Sürekli olarak sahada yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda 2021 yılı içinde partimize 750 yeni arkadaşımız katıldı. Bugün itibariyle sayı bu sayının çok daha üstünde. Yakında binli rakamlara ulaşacağız. Bugün yeni üye olan 750 yeni arkadaşımıza rozetlerini takmak için buradayız." dedi.

Mevcut salonların kapasitesi nedeniyle katılımı sınırlı tuttuklarını kaydeden İl Başkanı Deniz, "Belirli bir temsil oranı ile arkadaşlarımız buraya geldiler. Gelemeyen arkadaşlarımıza rozetleri Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Gülizar Biçer Karaca ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamıyla ilçe başkanlarımız tarafından ilçelerde yapılacak törenlerle arkadaşlarımıza teslim edilecektir." diye konuştu.

Bir sonraki toplantılarını izin alabilirse 3 bin kişiyle Kapalı Spor Salonunda yapmak istediklerine vurgu yapan İl Başkanı Deniz, "Bu süreçte ne üye katılım standı kurduk nede kimseyi haberi olmadan üye yaptık, nede kimseden 'beni kime sorarak üye yaptın' diye bizleri mahkemeye sunan kimse olmadı. AKP örgütleri bir ara o kadar hızlanmışlardı bizim parti yöneticilerimizi bile üye yapmışlardı. Sonunda arkadaşlarımız onları mahkemeye vermek zorunda kaldı. Bir sonraki toplantımızı alabilirsek Kapalı Spor Salonunda yapacağız. Sandıklara sahip çıkacak olan en az 3 Bin kişinin katılacağı toplantımızı gerçekleştireceğiz.

İl genelinde yani sadece Rize merkezde değil tüm ilçelerimizde sivil toplum örgütlerini, kooperatifleri, odaları, borsaları, konferedasyonları, demokratik kitle örgütlerini, esnafı, iş adamlarını, kanaat önderlerini, vatandaşları il genelinde gezdik geziyoruz, ziyaret ettik ediyoruz. Sohbetler ettik sohbet etmeye devam ediyoruz. Sadece ana cadde üzerindeki esnafları değil, tüm esnaflarımızı geziyoruz. Pazar yerleri ziyaret ediliyor. Kadın Kollarımız aile destekleri sigortasını yoksul olan bölgeleri ev ev gezerek anlatıyor. Gençlik Kollarımız genç arkadaşlarımıza ulaşıyor yapıyor. Her ilçemizde basın açıklamaları yapıyoruz. Çay konusunu, gübre sorununu, çay kanununu, zamları her ilçemizde basın açıklamaları yaparak Rize gündemine ve ülke gündemine taşıyoruz. Taşımaya da devam edeceğiz. Çay Kanunu konusunda tüm ilçeleri kapsayacak şekilde her ilçemizde basın açıklamaları yaptık. Hazırlamış olduğumuz çay kanununu kitapçık halinde bastırıp kamuoyuna dağıttık.

Çay Kanunu ve çay üreticilerinin sorununu ülke gündemine soktuk. Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca'ya ve Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Bekaroğlu'na, Sayın Ahmet Kaya'ya, Sayın Uğur Bayraktutan'a, Sayın Necati Tığlı'ya ve konuyu sürekli olarak Grup Toplantılarında gündeme getiren ve Rize'ye yapmış olduğu ziyaret sonrasında yapmış olduğu açıklamalarla sürece en büyük katkıyı sunan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ederiz." dedi.

İl Başkanı Deniz, hangi konu olursa olsun her zaman mağdurun, halkın, doğanın yanında aktif olarak yanında yer Aldıklarını ve destek vererek kamuoyuna taşıdıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Rize İl Örgütü olarak İkizdere'deki mücadelenin başından sonuna kadar yanına olduk. Şu an bile devam edilen mücadeleye olan desteklerimizi sürdürüyoruz. Zamlara hayır, elektrik zamlarını geri alın, gübre zamlarına hayır, gübre destekleri artırılsın, çay kanunu çıkarılsın, ÇAYKUR Varlık Fonundan çıkarılsın taleplerimizi Rize'nin her ilçesinden basın açıklamaları yaparak dile getirdik.

Dile getirmeye de devam ediyoruz. Elektrik faturamızı ödemeyeceğiz dedik. Bugüne kadar da ödemedik. Daha önce de parti binamızın elektriklerini borcumuz olmadığı halde fazla elektrik kullandık diye kesmişlerdi bu sefer borcumuz var diye kessinler. Zamlara karşı olan tepkimizi 'Bezduk, Darlanduk' diye gösterdik. Bu sloganımız başka yerde 'yetti gari'ye dönüştü. Zamlara karşı mücadelenin örnek sözlerinden oldu. Basın açıklamalarımıza zamlar geri alınana kadar devam edeceğiz. Süreklilik ilkesiyle yapmış olduğumuz mücadelelerin sonucunda Rize artık muhalif seslerin en çok çıktığı yerlerden biri oldu. Sadece bizler değil bizim dışımızdaki birçok yapıda artık seslerini alanlarda dile getirmeye başladı.

Rize hiç kimsenin çiftliği değildir. Rize bir Cumhuriyet kentidir ve Rize'de yaşayan herkesindir. Bugün geldiğimiz noktada CHP Rize İl Örgütü her alanda her konuda sözü olan ve sözüne kulak kesilen, Acaba CHP bu konuda ne der diyen sözü dinlenilen bir noktadadır.

Çay konusunda yapmış olduğumuz tüm öneriler hemen hemen her kesimin esinlendiği öneriler olmuştur. Çalışmalarımızı bu yeni dönemimizde farklı yol ve yöntemlerle sürdüreceğiz. Her zaman söyleneni değil asıl söylenilmesi gerekeni asıl yapılması gerekenleri gündeme getiren bir çalışma yapacağız. Kime kimseyi ötekileştirmeyeceği bir hayatı hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Çayı Rize'ye Cumhuriyet Halk Partisi'nin getirdiğini ve ilk çay fabrikasını da CHP'nin kurduğunu kaydeden İl Başkanı Deniz, "Partimizin bir Cumhuriyet Dönemi ürünü olan çay tarımına karşı, çay üreticilerine karşı sorumluluğu vardır. Biz bu sorumluluğumuzu unutmuyoruz. Sorumluluğu olanlara da unutturmayacağız. Eğer bizler iktidara gelinceye kadar yapılmamışsa üreticiyi koruyan Çay Kanununu bizler çıkaracağız. Çıkaracağımız Çay Kanunu ile ÇAYKUR tarafından açıklanan yaş çay alım fiyatının altında kimse alım yapamayacak. Gübredeki destekleri artıracağız. Çay Destekleme bedeli açıklanan yaş çay alım fiyatı 10'un altında olmayacak. ÇAYKUR yeniden istihdam yaratma görevine geri dönecek. ÇAYKUR'un Yönetim Kurulu Üyeliklerinde çay müstahsillerinin de temsilcisi olacak.

Yönetim sürecine katılacaklar. Çamlıhemşin ve İkizdere Çay Fabrikalarını yapacağız. ÇAYKUR'un vadi boylarınca küçük ve orta ölçekli fabrikalar yapmasını sağlayacağız. ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçiler, eksperler, ve diğer çalışanların sorunlarını çözeceğiz. Özel sektöründe çalışmalarını sağlıklı yürütebilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Rize'de yapılacak olan tüm yatırımlar Rize halkının bilgisi dahilinde görüş ve önerileri birlikte karara alınarak yapılacaktır. Sonuç olarak Rize Cumhuriyet Halk Partisi ile Millet İttifakı ile daha bir güzel olacak." diye konuştu.

Deniz'in konuşmasının ardından Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Gülizar Biçer Karaca birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen rozet takma töreninde aralarında Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Ceyhun Yılmaz ile Belediye İş Sendikası Eski Başkanı Muhammet Öksüz'ün de bulunduğu CHP'ye katılan 750 kişiye parti rozetleri takıldı.

Editör: TE Bilisim