2019 yaş çay kampanyasını 10 Mayıs'ta açan ÇAYKUR'da Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, çay alım yerlerinde bizzat denetimler yürüteceklerini; titiz ve ummalı bir çalışma ile her kesimi memnun edecek şekilde program yürütmek istediklerini belirtmişti.


Bu kapsamda çay alım yeri denetimlerine Artvin'den start veren Alim; Kemalpaşa ve Hopa ilçelerindeki çay alım yerlerin de bugün de denetimlerini sürdürdü.

''Amaç Devamlılığın Sağlanabilmesi İçin Kaliteli Çay Üretebilmek''
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in çayın geleceğinin garanti altına alınabilmesi ve çayın devamlılığının sağlanabilmesi amacıyla kaliteli çay üretimine önem vermesiyle birlikte ÇAYKUR, kaliteli çay alımı yapmak için çay bezlerini alım yeri önünde açtırıyor ve toplanan yaş çayların alıma uygun olup olmadığını kontrol ettiriyor. Eksperlerce kontrol edilen çaylar üretim için uygunsa alım işlemi gerçekleştiriliyor.

''Alınan Çayları Bizzat Kontrol Ediyor''
Alim; Çay alım yerlerindeki eksperler tarafından alınmış çayları bizzat konrol ederek çalışma arkadaşlarına gerekli uyarıları yapıyor ve güven esastır fakat aslolan denetimdir mantalitesi ile adeta ince eleyip sık dokuyor.

''Müstahsil'den Birebir Anlatım ve Denetimlerden Memnun''
Alım yerlerine çay satmak için gelen vatandaşlar ile de sohbet eden Alim; topladıkları çayı seçen çay üreticilerine geçmişte yapılan yanlış uygulamalar dolayısıyla çayda kalitenin bozulduğunu ve eski kaliteyi tekrar yakalamak adına ÇAYKUR'un bu yıl uyguladığı politikanın amaçlarını birebir aktarıyor. Çay muhtahsilinin uygulanılan politikanın doğru anlatılmasından ve doğru uygulanmasından duydukları memnuniyeti Alim ile paylaşıyor.

Editör: TE Bilisim