Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, ilçedeki yeni yatırımlar için gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İlçe Merkezi İkizdere Yoluna Tünel İle Bağlanacak

Yıldırım eski Rize-İkizdere yolunu tekrar hayata geçirmek istediklerini ifade ederek. Bu anlamda ilçe merkezinden Kalkandere Adliyesinin bulunduğu bölgeye İkizdere yoluna bağlanacak. 1950 metre uzunluğunda olacak bir tünel 2020 yatırım planına alınacağını ifade ederek, bu tünel tamamlandığında Rize-Yolbaşı-Kalkandere- İkizdere arasının daha da kısalacağını ifade etti.

İlçedeki Konut Sıkıntısını TOKİ İle Aşacağız

Yıldırım, ilçedeki konut sıkıntısını TOKİ ile aşacağını ifade ederek, Çaykur çay fabrikasının arka tarafında ÇAYKUR'a ait olan arazi de kurum ile yapılan protokolle konutlar yapacaklarını, 3 blok 18 daireden oluşan ve TOKİ ile yürütülen bu projeyi kısa zaman içinde hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yıldırım; TOKİ konutlarının yanında spor salonu yapacaklarını, bu salonun ihalesinin 10 Ekim' de yapılacağını ve 2019 yatırım planına alındığını belirtti.

DOKA Ve DOKAP İle Ortak Proje Yürütüyoruz

Başkan Kenan Yıldırım ilçe merkezinin güzelleştirmek için DOKA ve DOKAP ile ortak proje yaptıklarını ifade ederek, İlçe merkezinde bulunan binaların Rize mimarisine uygun kaplama yapılacağını belirtti. Turizm açısından da bazı projelerinin olduğunu açıklayan Başkan Yıldırım, ''Çağlayan şelalesinin bulunduğu yeri turizme kazandırmak istiyoruz. Yolunu yapacağız. Şelalenin olduğu yerde küçük göletler yapacağız. Bu güne kadar atıl durumda bulunan Çağlayan Şelalesini yıllar içerisinde turizme kazandıracağız. Göletlerden sonra bungalov tipi evler yapacağız. Şelalenin bulunduğu tepe de seyir terası yapacağız. İlçe merkezinden 2 km uzaklıkta olan Çağlayan Şelalesi kısa zamanda turizme kazandırılacak" şeklinde konuştu.

İlçemizi Doğalgaza Kavuşturacağız

Başkan Yıldırım, ilçeyi doğalgaza kavuşturulacağını ifade ederek, "Doğalgaz Kalkandere yol ayrımına kadar gelmiş. O bölgeden ilçeye karayolu üzerinden geleceği için Karayolları ile bir protokol yapacağız. Doğalgaz için alt yapı çalışmalarını tamamladık. Projesini yaptık ve bakanlığa sunduk. Bakanlıktan cevap bekliyoruz" dedi

Organize Sanayi Bölgesi Tamamlandığında1500-2000 Kişilik İstihdam Sağlanacak

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ilçede bulunan Organize sanayi bölgesinin hayata geçtiğini ifade ederek, "Organize sanayi bölgesinde 23 fabrika var. Bunların altısı faaliyete geçti. Diğer fabrikaların yüzde 60 i tamamlandı. Bu yıl içerisinde biteceklerini tahmin ediyoruz. Organize Sanayi bölgesi tamamlandığında1500 kişilik istihdam sağlanacak. Kapasite arttığında 2000 kişilik istihdam sağlanacak" dedi

Editör: TE Bilisim