Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, yeni dönemde devasa projelere el attıklarını ifade ederek, "Bu projeleri hayata geçtiğinde ilçenin ekonomik yapısında büyük değişiklikler olacağını kaydetti.

Kalkandere için en önemli projenin tünel olduğunu kaydeden Başkan Kenan Yıldırım, "Yapılacak tünel eskiden kullanılan Rize-İkizdere yolunu tekrar hayata geçirecek. Bu yıl yatırım planına ekonomik nedenlerden dolayı alınmadı. 2020 yatırım planına aldırmak için çalışıyoruz. Tünel Kalkandere şehir merkezinden Cezaevinin bulunduğu yere inecek. Uzunluğu 1950 metre olacak ve bu tünel tamamlandığında eskiden kullanılan Rize Pehlivantaşı- Selimiye-Yolbaşı-Kalkandere-İkizdere grup yolu şeklinde tekrar hayata geçecek" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, ilçedeki konut sıkıntısını TOKİ ile aşacağını ifade ederek, "Çaykur çay fabrikasının arka tarafında 4700 metrekarelik ÇAYKUR'a ait bir arazı var. O arazı yı kurum ile yapılan protokolle konutlar yapacağız. 3 blok 18 dairelik bir konut yapacağız. TOKİ ile yaptığımız bu projeyi kısa zaman içinde hayata geçireceğiz. TOKİ konutlarının yanında spor salonu yapacağız. Spor salonu projesini yatırım planına aldırdık. Bu salonun ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. Spor salonu 2019 yatırım planına alındı ve parası çıkartıldı" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, ilçeyi doğalgaza kavuşturacaklarını ifade ederek, "Doğalgaz Kalkandere yol ayrımına kadar gelmiş. O bölgeden ilçeye karayolu üzerinden geleceği için Karayolları ile bir protokol yaptık bu yıl içerisinde doğalgaz şebeke sistemi ihaleye çıkacak. Doğalgazla ilgili projemizi çok önceden hazırlamıştık. Doğalgaz şebekesi için Kalkandere yol ayrımında bir kamulaştırma işlemi gerekli. Bu nedenle biraz geciktik ama o sıkıntıyı da aştık. 2020 yılının sonuna doğru ilçe merkezimiz doğalgaz ile tanışmış olacak" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ilçe merkezinin güzelleştirmek için DOKA ve DOKAP ile ortak proje yaptıklarını ifade ederek, "DOKAP ve DOKA ile ortak bir proje yapıyoruz. İlçe merkezinde atıl olarak gözüken 65 bina tespit ettik. Bu binaları Rize mimarisine uygun kaplama yapacağız.. Turizm açısından bazı projelerimiz daha var. Çağlayan şelalesinin bulunduğu yeri turizme kazandırmak istiyoruz. Yolunu yapacağız. Şelalenin olduğu yerde küçük göletler yapacağız. Bu güne kadar atıl durumda bulunan Çağlayan Şelalesini yıllar içerisinde turizme kazandıracağız. Göletlerden sonra bungalov tipi evler yapacağız. Şelalenin bulunduğu tepe de seyir terası yapacağız. İlçe merkezinden 2 km uzaklıkta olan Çağlayan Şelalesi kısa zamanda turizme kazandırılacak" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ilçede bulunan Organize sanayi bölgesinin hayata geçtiğini ifade ederek, "Organize sanayi bölgesinde 23 fabrika var. Bunların altısı faaliyete geçti. Diğer fabrikaların yüzde 60'ı tamamlandı. Bu yıl içerisinde biteceklerini tahmin ediyoruz. Organize Sanayi bölgesi tamamlandığında 1500 kişilik istihdam sağlanacak. Kapasite arttığında 2000 kişilik istihdam sağlanacak" dedi.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, ilçe merkezinde yeni alternatif bir cadde yapım aşamasında olduklarını kaydederek, "Bu cadde Polis Karakolunun oradan Taşçılar çay fabrikasına kadar uzanacak. Şehir içinden akan derenin yanında bu caddeyi oluşturuyoruz. Yine şehir içi aydınlatma sistemini yeniliyoruz. Bu yenileme işleminin ihalesi 23 Kasım da yapılacak. İlçe merkezinde yapacağımız spor salonu yatırım programına alınmış kısa sürede ihaleye çıkartacağız. Yine şehir merkezine yapımı tamamlanan yeni lise binası eğitime Ocak'ta verilecek arada taşıma işlemini tamamlamayı planlıyoruz. 2. Öğretim döneminde öğrencilerimiz derslerini yeni binada görecek" dedi.

Editör: TE Bilisim