''Geçen yıla baktığımızda tek eksiğimiz aldığımız oyuncuları kiralık olarak almamızdı''

Çaykur Rizespor Başkan Yardımcısı Ali Haydar Er, Rizespor'un geçen yıldan daha başarılı olacağını söyledi. Er, "Geçen yıl özellikle ilk yarıda büyük sıkıntılar çektik. Devreyi 12 puanla son sırada tamamladık. Devre arasında 8 oyuncu aldık. Aldığımız oyunculardan maksimum fayda sağladık ve sezonu 11. Sırada tamamladık. Geçen yıla baktığımızda tek eksiğimiz aldığımız oyuncuları kiralık olarak almamızdı" dedi.

Çaykur Rizespor Başkan yardımcısı Ali Haydar Er, "Sezon başı takımdan 12 oyuncu ayrıldı. Yerlerine 12 oyuncu aldık. Aldıklarımızın yarısı genç ve geleceğe dönük oyuncular. Boldrin konusunu da tatlıya bağladık. Şimdi bir golcü ve bir merkez orta saha oyuncusu ile bir kanat daha alacağız. Şu ana kadar aldığımız oyuncuların takıma çabuk adapte olduğunu görüyoruz. Bundan sonra da alacağımız oyuncular takıma böyle uyum sağlarsa sezona ciddi bir başlangıç yapmış oluruz" dedi.

"Kısa sürede uyum sağlayan takım başarılı olur''

Alınan oyunculara bakıldığında çok kaliteli oyuncular olduğunu gördüklerini söyleyen Çaykur Rizespor Başkan Yardımcısı Ali Haydar Er, "Kısa sürede uyum sağlayan takım başarılı olur. Bizde sezona iyi başlamak istiyoruz. Deplasmanda oynayacağımız Gençlerbirliği maçı bizim için çok önemli. Eğer deplasmanda bu maçı kazanırsak arkası gelir. Her kazandığımız maç bize moral olur ve sezon sonunda geçen yıl ki başarının üzerine çıkmış oluruz" dedi.

''Sezonu mutlaka ilk onun içinde bitireceğiz"

Taraftarın beklentisinin bu sezon daha fazla olduğunu kaydeden Ali Haydar Er, "Taraftarımız bütün maçları kazanmamızı bekliyor. Bunu ülkemizde hiçbir takım yapamaz. Ama her maça 3 puan için çıkacağız. Sezon başında bir galibiyet serisi yakalarsak hedefimizi büyütmüş oluruz. Ama hayalci değiliz. Yeni kurulan takım ancak ilk onun içinde olur. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Sezonu mutlaka ilk onun içinde bitireceğiz" dedi.

''Kredi borcumuz yok, faiz ödemediğimiz için diğer takımlardan daha iyiyiz"

Takımın ekonomik olarak diğer takımlardan daha iyi olduğunu kaydeder Çaykur Rizespor Başkan yardımcısı Ali Haydar Er, " Bir yıl içinde borçlarımızın yarısından fazlasını ödedik. Şu anda 80 milyon lira borcumuz var. Bu borcu bir yıl içinde kapatmayı planlıyoruz. Futbol takımının bütçesini buna göre yaptık. Bu yıl ki bütçemiz 15 milyon avrodur. Bunu aşmamaya dikkat edeceğiz. Bizim olan borcumuz kredi borcu değildir. O nedenle faiz ödemediğimiz için diğer takımlardan daha iyiyiz" dedi.

Editör: TE Bilisim