AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. Yıldönümünü Millet olarak büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti: " Tarihimiz boyunca karşılaştığı tüm zorlukları bir ve berber olarak aşan Aziz ve Necip milletimiz; çocuğuyla, genciyle, kadınıyla,yaşlısıyla, içindeki iman ve vatan sevgisiyle düşmana geçit vermemiş aziz vatan topraklarını canları pahasına savunarak düşmanı def etmişlerdir. Bu destansı mücadele ile 1923'te "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir." ilkesi üzerine Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türk milletinin esareti, manda ve himayeyi asla kabul etmeyeceğinin, şartlar ne kadar zorlu olursa olsun istiklal ve istikbalinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinin ve kendi iradesini kendisinden başkasına devretmeyeceğinin ilanı olan Cumhuriyetimiz, bağımsızlık uğruna verdiğimiz mücadelenin tecellisi olmuştur.

En zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen bağımsızlığından asla taviz vermeyen, İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletin torunları olarak bugün bizlerde aynı ruh ve aynı azimle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalıyız. 1923'te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu millet olarak verdiğimiz mücadele ile taçlandırdıysak, bugün de karşılaştığımız sıkıntıları, birlik ve berberlik içinde ele ele vererek atlatmalıyız.

AK Parti İktidarıyla ortaya konan siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz çok daha büyük mesafeler kat edecek, birik ve beraberlik içerisinde çok daha büyük başarılara imza atacağız. Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, barış ve huzur dolu bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz ve vatanımıza olan hizmet aşkımız artarak sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum." Dedi

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim