İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; " Rahmet, bereket, maneviyatla dolu bir Ramazan ayının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Bizleri bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen ilahi esintilerle dolu bu mukaddes geceye ulaştıran Cenabı Hakk'a sonsuz hamdü senalar olsun. İslam'ın rehberi yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirildiği bu gecede Rabbimiz "Şüphesiz, biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." Şeklinde buyuruyor. Gecelerin en faziletlisi ve bir ömre bedel olan Kadir gecesinin bu üstünlüğü hidayet rehberimiz Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmesi sebebiyledir.

Bu mübarek gecenin muhteviyatından, maneviyatından hepimizin nasiplenmesini temenni ederim. Rabbim tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul buyursun. Ramazan birliktir, beraberliktir, paylaşmaktır, dayanışmadır. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Son iki yıldır Pandeminin etkisiyle Ramazan aynın birlik ve beraberlik coşkusunu tam olarak hissedemediğimiz günleri geride bırakmanın verdiği mutlulukla elhamdülillah yeniden büyük aile sofralarında birleştiğimiz dop dolu bir ramazan ayı geçirdik. Yüce Mevla birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemiz üzerinde kirli hesapları olanlara fırsat vermesin. Dahili ve harici düşmanlardan bizleri muhafaza eylesin.

Bu mübarek ay ve gecelerin rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimizin olmak üzere milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesini en kalbi duygularımla tebrik eder, Cenab-ı Hakk'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim