AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Alim, mesajında şu ifadelere verdi:

Basın mensuplarımız; haber vermenin ve haber duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir mesleğini icra etmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin ülkemizin her bir köşesinde gece gündüz demeden her türlüğü zorluğa rağmen görevlerini icra eden Basın mensuplarımız vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamaktadır.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla da demokrasinin temel unsurlarından biridir. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen gazeteci, toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Gerek uluslararası ve ulusal mecralarda gerekse yerelde, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra ederken aynı zamanda vatandaşlarımızla da aramızda bir köprü görevi görmektedirler. Bu bağlamda; ekonomik, sosyal ve kültürel olarak Rize'mizin daha da gelişmesi ve tanıtımı için gerçekleştirilen tüm çalışmalara yerel basınımızın katkısı oldukça büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle Basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde görevlerini yerine getiren başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere değerli basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim." dedi.

Editör: TE Bilisim