Çamlıhemşin Atatürk ortaokulu konferans salonunda yapılan AK Parti Çamlıhemşin 7. olağan Kongre'sinde mevcut başkan Ömer Altun tek liste ile girdiği seçimi kazanarak yeniden başkan seçildi. AK Parti Çamlıhemşin İlçesi Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu: Ömer Altun, Sezai Yağcı, Adem Serin, Melek Aydın, Mehmet Kestioğlu, Kemal Kurkut, Nazım Seçer, Yasemin Sezgin, Murat Yazıcı, Hasan Çakır, Adem Günba.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl başkanı İshak Alim, Rize eski Milletvekili Hikmet Ayar, Genel merkez koordinatör milletvekili Polat Türkmen, Çamlıhemşin Belediye başkanı Osman Haşimoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından başkanlık divanı seçimi yapıldı. Gündemin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu okundu ve raporlar ayrı ayrı oylandı.

Açılış ve divanın kurulmasıyla başlayan kongre, mevcut başkan ve aday Ömer Altun'un konuşmasıyla devam etti. Altun'un ardından belediye başkanı Osman Haşimoğlu selamlama konuşması yaptı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim kongrede yaptığı konuşmada, "Biz çok büyük bir aileyiz. Görevi bırakan arkadaşlarımız kenara çekilmiyor, diğer arkadaşlarımızla beraber onlar da koşmaya devam ediyor. Böylelikle halkamıza yeni yeni enerjik ve dinamik arkadaşlarımızı ilave ediyoruz.

Dış güçlerle mücadele ederken içerdeki mihraklarda bu gücümüzü gördükçe çılgına dönüyor. Dışarıda elde ettiğimiz başarıların karşılığında çıldıranlar gazi meclisimizden çıkıyor. Yine nasibini birçok erdemden almamış bir kişi Cumhurbaşkanımıza başkomutanımıza çukur ifadelerle bazı nitelemelerde bulundu. Şairin ifadesiyle biz bu kişiye diyoruz ki, ' Ne ibretliktir bir bilsen kızarmak bilmeyen çehren bırak vekilliği ilkin bir haya öğren.' Bizlerde Çamlıhemşin olarak bugün bu salondan bu coşku ve heyecanla dimdik Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu bir kere daha teyit ediyoruz.

AK Parti kadroları hizmete sevdalı dava neferlerinden oluşuyor. Bu yolda bizler yolcuyuz. Geçmiş dönemde bu görevleri yapmış olan çok değerli teşkilat mensuplarımız var. Hiç bir partiye nasip olmamış şekilde görevini bırakan, bu koşudan geride kalmadan yeni arkadaşlarıyla bu koşuya devam eder. Bizim için asıl olan AK Parti ailesinin çok kıymetli mensubu olmaktır. Dava adamı olmaktır. " dedi

Son olarak konuşan Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, " Rize'miz için yatırımlar devam ediyor. Rize Artvin havalimanında sona yaklaştık. Yüzde 70'lere geldik. İnşallah bu yılın sonuna doğru uçaklar inecek. Üst yapısıyla birlikte yaklaşık 2 milyar TL'ye yakın bir yatırım. Bu yatırım bu bölgenin gelişmesi içindir. Sadece yolcu ulaşımı için değil. Bu bölgemizin turizm ekseninde büyümesi için hükümetimizin yaptığı büyük bir yatırımdır. Bu yatırımı taçlandırmak lazım. Bunun önemli merkezlerinden biri Fırtına vadisi, Ayder bu bölge. Bu bölgenin insanları olarak bizlere düşen bu değişime hazır olmaktır. Çamlıhemşin'de kapalı spor salonu projesinin temelini atmıştık. İnşallah mayıs ayı sonunda bitecek.

Bize düşen bu değer sahip çıkmaktır. Çevremizi koruyacağız. Ormanlarımızı koruyacağız. Bu değerlerle birlikte turizmi devam ettireceğiz. Gözümüz gibi bakmamız lazım bu coğrafyaya.

Ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunlar var. Bu coğrafya çok zor. Bu coğrafyada ayakta kalmak zor. Ama bu toprakların çocukları bir olduğu zaman hep ayakta kalmış kalmaya da devam edecek. Şimdi daha çok birlikte olmamız lazım. AK Parti iktidarları döneminde ülkemiz büyük bir sıçrama yaptı. Bunları durdurmaları lazımdı. İlk olarak gezi olaylarını başlattılar. Sokaklardan iktidara gelmek istediler. Buna millet müsaade etmedi. Sonra 17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümeti itibarsızlaştırarak devirmeye çalıştılar. O da olmadı sonra 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirdiler. Ama buna millet müsaade etmedi. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla millet sokaklara indi ve halkın gücü tankın gücünü yendi. Bunları dışardan destekleyen belli. Bugünde ülkemiz üzerine oynanan oyunları görüyorsunuz" dedi.

Editör: TE Bilisim