Kalkandere 'de toplamda 8 Milyon TL'ye mal olacak Cephe Yenileme ve Yöre Mimari Uygulaması Projesinin 1.25 Milyon TL'lik ilk etabı Rize Caddesi ile başlatılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse edilerek Kalkandere Belediyesine herhangi bir maddi külfet getirmeyecek şekilde uygulamaya konulan projenin ihale onayı 16.09.2020 tarihinde yapılarak yer teslimi sağlandı.

Tüm malzeme ve materyal teminlerinin tamamlandığı proje için bir hafta içerisinde imalata geçilmesi beklenirken, ilk etapta Rize Caddesinde bulunan görüntü ve sağlamlık açısından çok riskli yapılardan başlanacak.

Kalkandere'ye yeni bir görünüm kazandıracak proje ile ilgili Güncel53 muhabirimize açıklamalarda bulunan Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, proje süresince ilçe esnafını ve sakinlerini mağdur etmemek adına tüm önlemleri almaya çalıştıklarını ve hemşerilerinden bu süreçte kendilerine destek olmalarını rica ettiğini kaydederek sözlerine; '' İlçemiz için göreve geldiğimiz ilk gün ki aşk ile çalışmaya ve proje üretmeye devam ediyoruz. Cephe Yenileme ve Yöre Mimari Uygulaması Projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan sağladığımız ilk etapta 1.25 milyon TL'lik finansman ile vatandaşlara ve belediyeye herhangi bir maddi külfet getirmeden gerçekleştirerek ilçemizi hak ettiği estetik ve sağlamlığa kavuşturmayı hedefliyoruz. Proje devamında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum'dan sonraki etapların maliyeti olan 6.75 milyon için de söz aldık. Projenin ilk etabını tamamlayarak bir dosya halinde kendilerine sunacağız ve devamı için hak ediş talebinde bulunacağız.

Projenin ilk etabı için 1.25 milyon TL'lik ilk kısım ödemesi bakanlığımız tarafından tahsis edildi ve ihalesini gerçekleştirerek tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Allah nasip eder ise çok kısa bir zaman içerisinde imalat çalışmalarını hayata geçireceğiz.

İlk etap olarak Rize Caddesinde bulunan 42 adet çok eski durumda yapıları belirledik fakat bu sayının daha da yukarılara çıkması muhtemel.

İlçe esnafımızdan ve sakinlerinden şahsen ricam; malum şuanda ilçemizin işler durumda tek bir caddesi var, cadde üzerinde kaldırımlar üzerinde iskeleler kurmak durumundayız. Bu süreçte bir kısım sıkıntılar illaki yaşanacaktır. Söz konusu sıkıntılara biraz sabredip bizlere yardımcı olsunlar. Bu işin sonunda ilçe olarak hep beraber kazanacağız. Kalkandere'miz için el ele vererek bu projenin de üstesinden hep beraber gelelim''şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilisim