Çaykur Rizespor, Kasımpaşa Maçının Hazırlıklarını Tamamladı Çaykur Rizespor, Kasımpaşa Maçının Hazırlıklarını Tamamladı

Rize'de devam eden yatırımların değerlendirilmesi ve şehre ekonomik yönden destek sağlayacak yatırımların değerlendirildiği Rize Oda-Borsa Müşterek Toplantısı, Rize Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 Değerlendirme ve projelendirme toplantısına Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Çayeli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mert, Pazar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Çakır ve Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Ticaret ve Sanayi Odaları Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerininde dahil olduğu geniş katılımla gerçekleşti

Toplantıda ilk olarak il genelinde yapılan stratejik ve ekonomik yatırımlar ele alınarak bu yatırımların daha rantabl olması için yapılabilecek ek yatırımlar değerlendirildi.Ağırlıklı olarak Rize havalimanının bölge ekonomisine ve turizme daha fazla nasıl katkı sağlayabileceği,lojistik limanın daha rantabl olabilmesi için demiryolu başta olmak üzere ulaşım ağlarının oluşturulması  ve turizm sektöründe yeni destinsyon alanlarının oluşturulması üzerinde duruldu.

Toplantıda ayrıca bölgenin en önemli ekonomik kaynağı olan çay tarımında ki sorunlar ele alındı. Sektörde bu yıl sorunsuz bir sezon yaşandığı vurgulanırken Çaykur ve özel sektörün çay alımlarında sorun yaşamadığı,özel sektörün uyguladığı fiyat politikası ile üreticilerin hem Çaykur'a hem de özel sektöre rahatlıkla çay sattığı, kotasız alımlarla çayların tarlada kalmadığı dile getirildi.

Toplantıda aynı zamanda Çayeli ilçesindeki uygun dere yataklarının orta ölçekli sanayi olarak revize edilmesi konusu konuşuldu. Bu şekilde şehre hem ekonomik kazanç hem de istihdam yaratılacağı vurgulandı. Ardeşen ilçesinde orta ölçekli sanayi tesislerinin kurulmasına yönelik çalışmaların başlandığı ifade edilirken bu tesisler inşa edilirken yörede değerlendirilecek imalata ağırlık verilmesi ve çevreye duyarlı olması gerektiği belirtildi.

Fırtına Vadisi’nin imar konusunda bir an önce harekete geçirilmesi gerektiği vurgulanan toplantıda,imar planının yapılmaması durumunda kaçak yapılaşmanın hız kesmeden devam edeceği ve 2 yıl içerisinde önüne geçilemeyecek boyuta geleceği ifade edildi. Doğa turizminin öne çıktığı bölgede  hızlı ve kaçak yapılaşmanın doğaya yaşatacağı tahribatla doğa turizmcileri tarafından tercih edilmeyeceği vurgulanırken ilde ki vadilerde biran önce imar planı yapılması gerektiği savunuldu. Aynı zamanda sürdürülebilir bir turizm için bölgede yapılan turizm yatırımları için standart geliştirilmesi gerektiği söylendi.

Kaynak: Çiğdem HACIFAZLIOĞLU