Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yer alan Başçiftlik Kayak Merkezi, sezon açılışı için gün sayıyor. Perşembe Yaylası'na komşu konumda bulunan ve kar kalınlığının yer yer 1 metreye yaklaştığı tesiste ekipler, sezonun açılabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tokat'ta evde çıkan yangında 50 çuval fındık kül oldu
Tokat'ta evde çıkan yangında 50 çuval fındık kül oldu
İçeriği Görüntüle

Bin 600 rakımlı Karacaören Yaylası'nda yer alan kayak merkezi, kent merkezine 90 kilometre, Başçiftlik ilçe merkezine 8 kilometre ve menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası'na yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor. Kar yağışının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından pistlerin faaliyete geçmesiyle birlikte, kayak severlerin bu sezon da bölgeye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin tercih ettiği merkezde, ziyaretçiler kayak yapmanın yanı sıra kızakla da keyifli vakit geçiriyor. Kayak pistlerinde spor yapma imkânı bulan tatilciler, kısa bir yolculukla Perşembe Yaylası'na giderek eşsiz doğa manzarasının tadını çıkarıyor.

Kayak merkezinin sezona hazırlandığını söyleyen Nazif Karakoç; 'Tokat'ın incisi Başçiftlik Kayak Merkezindeyiz. Sezon açılışı için çalışmalar son sürat devam ediyor. Bir metreye yakın kar var. Ekipler tesisin sezon açılışı için yoğun şekilde çalışıyor' dedi.

Kaynak: İHA