Merkeze bağlı Salarha - Dörtyol mevkiinde şiddetli yağış nedeniyle yolun ulaşıma kapanması üzerine otomobilden inerken sele kapılarak dereye sürüklenen 59 yaşındaki Hüseyin Çapoğlu'nu arama çalışmaları, AFAD, UMKE, Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Su Altı Polisi ve Rize Belediyesinden toplam 30 kişilik ekiple yürütülüyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, Hüseyin Çapoğlu için yürütülen arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederek, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk'tan yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, burada yaptığı açıklamada; yağmurun Rize'nin bir gerçeği olduğunu vurgulayarak, kısa sürede metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Vali Çeber ayrıca: "Bu vatandaşların anlayacağı şekilde bardaktan boşalırcasına bir yağış. Yağış öncesi aldığımız tedbirler sayesinde il genelinde büyük bir sıkıntı yaşamadık. Burada da 3 vatandaşımızın araçtan çıkarak karşıya geçmeye çalıştı. Ancak bir vatandaşımızı maalesef sel sularına kapıldı" dedi.

Vali Çeber, yaşanan olayın herkesi üzdüğünü belirterek, "Ailesi ve biz dualarla bekliyoruz. 30 kişilik ekip derenin içerisinde arama yapıyor. Arama kurtarma elemanlarımız var. Gözlemliyoruz. Müdahale edilecek her alanda arabamız var. Ümit ediyorum, vatandaşımızı kısa zamanda sağ salim buluruz." diye konuştu.

Ani yağış beklemediklerini, günlük metrekareye toplamda 150 kilogram yağış düşeceğinin tahmin edildiğini anlatan Çeber, yağışın sahil bandında etkili olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim