Çaykur Rizespor Camiasının beklentilerini bildiğini kaydeden Teknik Direktör İsmail Kartal, "Geçen yıl yeşil mavili takım muhteşem bir 2. Yarı geçirdi. İlk yarıyı 12 puanla 18 sırada tamamlayan Çaykur Rizespor sezon sonunda 11. Sırada yer aldı. Camia o başarının devamını bekliyor. Yeni bir omurga oluşturuyoruz. Bu omurgada isabetli transfer yapmak için yönetimimiz çok dikkatli hareket ediyor. Bu bir süreçtir. Taraftarlarımız merak etmesinler biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Rizespor'a faydalı olacak çok iyi oyuncuları takıma kazandırmak için uğraşıyoruz. Bunları takıma kazandırıp iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra lige iyi bir şekilde başlamak istiyoruz" dedi.

Yavaş yavaş takım olmaya doğru gittiklerini kaydeden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Geçen yıl ki kadrodan 12 oyuncu sezon başı takımdan ayrıldı. Şu ana kadar 12 oyuncu kadroya katıldı. En az dört oyuncu daha ihtiyacımız var. Sanırım o oyuncularda Rize' deki çalışmalar başlayana kadar takı a katılır. Yeniden yapılan bir takımız. Henüz tam anlamıyla hazır değiliz. Lig başlayana kadar takımı hazır hale getirmeye çalışacağız" dedi.

Erzurum kampında 1, Bolu kampında 3 hazırlık maçı oynadıklarını kaydeden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, "İlk hazırlık maçımızı Erzurum' da İran' ın Traktör takımıyla oynadık ve o maçı 1-0 kaybettik. Erzurum'da Keçiörengücü ve Antalyaspor maçlarını 2-2 tamamladıktan sonra son hazırlık maçında Azerbaycan Premier Ligi ekibi Keşla FC'yi 3-0 mağlup ettik. Hazırlık maçlarında skorlar fazla önemli değildir. Önemli olan takımı görebilmektir. Son maçta attığımız 3 golü de yeni oyuncular kaydetti. Bu bizi sevindirdi" dedi.

Yeni gelen oyuncuların çoğunun hazır olarak geldiğini kaydeden Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Yapacağımız dört transferle ligin dişli takımlarından biri oluruz. Bizim bu yıl hayalci olmamakla birlikte büyük hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için lige iyi başlamak zorundayız. İlk beş maç bizim açımızdan bu nedenle çok önemli. Bu beş baştan en az kayıpla atlatırsak sezon sonu hedefimize varırız" dedi.

Editör: TE Bilisim