Geçtiğimiz sezon attığı gollerle Çaykur Rizespor' un gol yükünü çeken ve 17 golle süper ligde Gol krallığı yarışmasında ikinci olan Vedat Muriç için Galatasaray ve Fenerbahçe rekabeti yaşanırken Kulüp menajeri Yılmaz Bal, Fransız Toulouse takımının Rizespor' un istediğimiz rakama daha yakın olduğunu söyledi.

Fransa'nın Toulouse takımının da resmen talip olduğu Muriqi 'nin fiyatının bu kadar yükselmesini sağlayan bir başka faktör henüz 25 yaşında olması... Hem Galatasaray hem Fenerbahçe, her geçen sezon daha iyi performans gösteren Muriqi 'nin, gelişimini bu şekilde sürdürmesi halinde önümüzdeki yıllarda astronomik rakamlara satılabileceği ihtimalini dikkate alıyor.

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, Vedat Muriç'e Tounis takımının istediğini kaydederek, "Biz Fransız takımına bu futbolcumuzun değerinin 10 milyon avro olduğunu söyledik. Daha sonra Galatasaray resmi teklif yaptı. Aynı fiyatı Galatasaray'a da verdik, Galatasaray bize çok komik bir rakam söyledi. Bizde o fiyata futbolcumuzu satamayacağımızı söyledik. Transfer görüşmelerini Fransız takımıyla devam ettiriyoruz. Fransız takımı bizim rakamımıza daha yakın. Vedat Muriç' i satarsak Fransız takımına satarız" dedi.

Çaykur Rizespor ise, 1 yıl sözleşmesi kalan Kosovalı oyuncuyu mümkün olan en yüksek fiyata satıp transfer yapmayı planladıklarını kaydeden Çaykur Rizespor Sportif menajeri yılmaz Bal, "Biz yöneticiler kulübümüzün menfaati için buradayız. Fransız takımının 9 milyon avroya kadar çıktığı oyuncumuz için 3 milyona Galatasaray'a satmamız mümkün değil. Bunu hem Galatasaray'a hem de Vedat Muriç' e ilettik. Vedat Muriç şu anda bizim oyuncumuz gitse de kalsa da ona bakışımız değişmez. Biz Çaykur Rizespor menfaatleri için çalışıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim