Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcularla ilgili de değerlendirmede bulunan Buruk, şunları kaydetti:

"Daha önce de konuştuk. Lig sonuna bu görüşmeyi bıraktık. Oyuncularımızla ilgili transfer çalışmalarımız içeride ve dışarıda devam ediyor. Takımın gelecek sezon yapılanması ile ilgili sportif direktörümüz ile çalışmalarımız devam ediyor. İçeride birçok futbolcumuzun sözleşmesi bitiyor. Onlarla ilgili de görüşmeler lig bitince yapılacak. Kiralık olan oyuncular var. Onlarla ilgili de girişimler yapılıyor. Her şey lig bitikten sonra netlik kazanacak."

''VAR Sistemini İlk Zamanlardan İtibaren Destekledim''

Okan Buruk, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini ilk zamanlardan itibaren desteklediğini dile getirerek, "Şimdi de görüşüm değişmedi. Teknoloji, doğru bir teknoloji, doğru kişiler uygularsa teknoloji futboldaki adaleti sağlayacak. Bunun başına giden bir insan. Oradaki değerlendirmeyi yapacak olan bir insan. O insan doğru insan değilse o zaman bu işte VAR'ın da hiçbir şeyin de önemi kalmıyor. Her şeye kötü anlamda da bakmamak lazım. İyi olan şeyler de var, hakem ve camiamız açısından." şeklinde konuştu.

"Cüneyt Çakır'ın dünya çapında çok önemli maçlar yönetmesi onun ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor." diyen Buruk, "Türk hakeminin dünyada başarılı olması anlamında önümüzde çok güzel bir örnek var. İnşallah diğer genç arkadaşlar da Cüneyt Çakır'ı örnek alıp yolundan gidip Türk hakemliği için gurur abidesi olur. Önemli olan insanların verdiği kararlar, teknolojinin değil." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim