Çaykur Rizespor-Antalyaspor maçının 54. Dakikasında kaleci Tarik Çetin' in kırmızı kart görmesinden sonra yeşil mavili takımın kalesini koruyan genç kaleci Zafer Gürgen maçtan sonra gazetemize özel açıklamalar yaptı. 19 yaşında olduğunu ve bu formayı giymek için 1 yıl beklediğini kaydeden Zafer, "Çok çalışıp bu formayı giydim. Bulduğum fırsatı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Şimdi sürekli bu formayı giyebilmek için çok daha fazla çalışacağım" dedi.

Çaykur Rizespor'un genç kalecisi Zafer Gürgen, "Benden daha önemli Gökhan Abinin sakatlanması bizim için büyük bir kayıptı. Takımımızın kaptanıdır kendisi. Gökhan abi'nin sakatlanması, Tarık Çetin Abinin kırmızı kart görmesiyle sıra bana geldi. Ben Manisa'da oynarken TFF 1. Liginde oynamıştım. Okan Hoca'nın döneminde geçen sezon devre arasında Rizespor'a geldim. İlk kez bu maç ile süper ligde forma giydim. Çok güzel bir maç çıkardım. Bu anı çok beklemiştim. Yeşil mavili forma ile süper ligde yer almak için çok çalışmıştım. Fırsat düştü formayı giydim. Şimdi daha çok çalışacağım. Bu formayı bir daha bırakmak istemiyorum. Türk futboluna daha çok hizmet etmek istiyorum. Beni buralara kadar getiren tüm hocalarıma minnet borcum var. Taraftarımızın bu maçı kazanmamızda da büyük emeği var".

Hedefleri olduğunu kaydeden Zafer Gürgen, "Bir çocukluk hayalım var. Avrupa da kalburüstü liglerin birinde kafaya oynayan ekiplerin birinin formasını giymeyi hep hayal ettim. Şu anki hedefim Çaykur Rizespor'un başarısıdır. Daha benim için çok erken ama çok çalışarak bu takımın 1. Kalecisi olacağıma inanıyorum. Gençlere önem veren hocalar bu ligde olmuyor. Her genç gibi bende bu sahaya takımımın 1. Kalecisi olarak çıkmak istiyorum. Hep sıramı bekledim. Yakaladığım fırsatı da iyi kullandığımı düşünüyorum. Önümde A Milli takım formasını giyen örnek bir kaleci var. Ondan çok şey öğreniyorum. Onun tecrübelerinden yararlanıyorum. Her zaman bana destek çıkıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim