Kalkandere Kaymakamı Sercan Yılmaz gazetemize özel yapmış olduğu açıklamalarda; ilçede göreve başladıklarında ilk işlerinin Eğitim ve Öretim konusuna eğilmek olduğunu belirtti.

''Okullarımızın Alt Yapısını İyileştirdik ve Akademik Sosyal Koşulları İyileştirdik''

Yılmaz; Bu bağlamda ilk iş oalrak ilçede bulunan sekiz adet okulun altyapısını iyileştirerek, akademik sosyal koşullarını iyileştirdiklerini belirterek; 'İlçemizde görev yapan öğretmenlerimiz ile sık sık bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştirdik ve elimizdeki imkanlar ile nokta atışı müdehaleler yapmaya çalıştık. Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirerek sınıf donatım eksikliklerini giderdik. Okullarımızda Teknolojik eksiklikler vardı; çeşitli bağışçılar bularak bu eksiklikleri giderdik ve uzman sınıflar oluşturduk. Atatürk İlköğretim okulmuzda drama sınıfı, Çayırlı İlköğretim okulumuzda iş atölyeleri oluşturduk ve bu sayede çocuklarımızın el becerilerini geliştirerek sosyal hayatta da etkin olabilecekleri bir eğitim vermeye çalışıyoruz.'' şeklinde konuştu.

''Velilerimiz İle Okullarımızı Bütünleştirdik''

İlçede Okullar ile Veliler arasında kopuk bir ilişkinin olduğunu belirten Yılmaz; Okul-Aile-Öğretmen ilişkilerini iyileştirerek ve velilerinde eğitim sürecine dahil olmasını sağlayarak büyük bir eğitim öğretim ailesi oluşturduklarını belirtti. Okullarda sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunduklarını kaydeden Yılmaz açıklamalarına; " Okullarımızdaki sosyal ve kültürel etkinliklerle ailelerimizi de bu süreçlere dahil ederek bütünleşmeyi sağladık. Her yıl bir tema belirledik. Geçen yılı Ömer Seyfettin yılı ilan edip öğrencilerimize bu yazarımızın kitaplarını dağıttık. Bu yılı da Dede Korkut yılı ilan ettik.

'' Vermiş Olduğumuz Emeklerin Sonuçlarını Görmek Bizleri Mutlu Ediyor''

Yapmış olduğu açıklamlarına devam eden Yılmaz; Rize geneline bakıldığında ilçenin eğitimde biraz geride kaldığını tespit ettiklerini, bügün bakıldığında ilçenin Rize'nin 12 ilçesi arasında 3. sıraya kadar yükseldiğini, TÜBİTAK'a Rize'den giden 12 projenin 3'ünün Kalkandere'den gittiğini, Lise ve Üniversitelere yerleşme oranında büyük başarılar elde ettiklerini belirtek; ''Bizler üzerimize düşen görevleri imkanlar dahilinde yapmaya çalıştık, çocuklarımız da buna özveri ile cevap vererek bu çıtayı yükseltti. Verilen emeklerin karşılığını görmek biz idarecilerin en büyük hediyesidir.'' şeklinde konuştu.

''Çok Programlı Lisemizi Organize Sanayi Bölgesine (OSB) Entegre Etmeye Çalışıyoruz''

İlçede bulunan çok programlı liseyi Organize Sanayi Bölgesine (OSB) entegre etmeye çalıştıklarını kaydeden Kaymakam Yılmaz açıklamalarının devamında; "Organize Sanayi bölgesinde bulunan 22 yatırımcı ile görüştük. Okulumuzun bölümlerini OSB taleplerine göre belirleyerekç çok programlı lisede okuyan öğrencilerimizin OSB bulunan firmalarda staj görmelerini sağlayacağız. Staj yapanların bir çoğu okulundan mezun olduktan sonra burada iş hayatına atılacak. Kalkandereli kendi istihdamini kendisi yaratacak'' ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim