Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Genişletilmiş İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin 17 Kasım 2019'da Ankara düzenlediği ve Türkiye siyaset tarihinin en büyük kongrelerinden biri olan 1. Olağan Büyük Kongrenin Türk siyasi tarihine damga vurduğunu kaydederek; "Aşkın, inancın, kararlılığın haykırışı olan bu kongre biz Erbakan'ın zihniyetini gömdük, üzerine beton döktük deyipte sevinenlere verilecek en güzel cevap olmuştur. Bu kongre her ne kadar belli etmemeye çalışsalar da kurulduğumuz günden itibaren bizleri takip eden zalimlere emperyalist dış güçlere verilecek en güzel cevap olmuştur. Bu kongre kurulduğumuz günden beri büyükleri küçülten küçükleri büyüten henüz kurulup kurulmayacağı belli olmayan partilerin reklamını yapmaktan Yeniden Refah Partisine vakit bulamayan bize ambargo koyan medyaya verilecek en güzel mesaj olmuştur. Kısacası atılan ok hedefi bulmuş maksat hasıl olmuştur." dedi. İl Başkanı Zerdeci, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'ın yurt içi ziyaretleri kapsamında 14 Mart Cumartesi günü Rize'ye ziyarette bulunacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisinin Rize İl Divan Toplantısı yapıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanlığınca gerçekleştirilen Aylık Mutat İl Divan Toplantısına İl Sorumlusu MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, "Elazığ ve Malatya illerimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz Vefat edenlerin ailelerinin ve yakınlarına Cenabı Allah'tan sabırlar diliyoruz milletimizin başı sağ olsun. Yaşadığımız bu acı olay üzerinden siyaset yapmak yerine, bugün millet olarak birlik olma el ele verip yaralarımızı bir an evvel sarma günüdür. Bugün insanlık vazifemizi yerine getirme günüdür. Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun hepimizin başı sağ olsun Cenabı Allah ülkemizi milletimizi afet bela ve musibetlerden muhafaza eylesin. Devlet ve millet seferber olup el ele vererek depremden zarar gören vatandaşlarımıza yardımda çok hızlı müdahaleler yapıldı. Bu durum birçok vatandaşımızın hayatlarının kurtulmasına sebep oldu, tüm bu çalışmaları destek veren emeği geçenlere buradan çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun diyorum. Ülkemizin 90 topraklarının deprem riski altında bulunmaktadır bu durum çok ciddi bir durumdur. Hükümet depremle ilgili kanunları uygulamaları planları gözden geçirip, konuyla ilgili Japonya gibi deprem riski çok yüksek olan ülkelerin, deprem yönetmeliğiyle ilgili çok başarılı çalışmalarından yararlanarak hızlı ve radikal kararlarla biz de ülkemizi deprem tehlikesinden koruyacak acil tedbirler almak zorundayız. Aksi takdirde Ülke olarak çok daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalabiliriz. Ülkemizdeki bu deprem riski ile ilgili genel başkanımız 2019 yılında vermiş olduğu demeçte bu konunun önemini dile getirmiş konuya dikkat çekmiştir." dedi.

1. Olağan Büyük Kongre hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Zerdeci, "Yeniden Refah Partisi olarak 17 Kasım 2019'da Ankara Arena kapalı spor salonunda yaklaşık 50.000 kişinin katılımıyla Türkiye siyaset tarihinin en büyük kongrelerinden birini gerçekleştirdik. Bu kongremiz Türk siyasi tarihin de bir damga vurmuştur. Bu kongre aşkın, inancın, kararlılığın haykırışıdır. Bu kongreyi biz Erbakan'ın zihniyetini gömdük üzerine beton döktük deyipte sevinenlere verilecek en güzel cevap olmuştur. Bu kongre her ne kadar belli etmemeye çalışsalar da kurulduğumuz günden itibaren bizleri takip eden zalimlere emperyalist dış güçlere verilecek en güzel cevap olmuştur. Bu kongre kurulduğumuz günden beri büyükleri küçülten küçükleri büyüten henüz kurulup kurulmayacağı belli olmayan partilerin reklamını yapmaktan Yeniden Refah Partisine vakit bulamayan bize ambargo koyan medyaya verilecek en güzel mesaj olmuştur. Kısacası atılan ok hedefi bulmuş maksat hasıl olmuştur. Rize ili teşkilatları olarak Genel Başkanımızın bizlere vermiş olduğu değeri bizlerde Rize ili olarak büyük kongremize katılım sağlamak, destek olmak için büyük bir azim ve gayretle çalışılarak 19 otobüsle yaklaşık 1000 kişi ile büyük kongremize katılım sağladık böylelikle Rize ili olarak bize verilmiş olan değerin hakkını vermiş olduk. Elhamdülillah. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve Rize halkımıza minnettarız. Buradan teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Başkan Zerdeci, Yeniden Refah Partisinin kuruluşundan itibaren geçen 1 yıllık sürede 79 ilde teşkilatlandığını kaydederek, "Yeniden Refah Partimiz kuruldu yaklaşık bir yıllık bir süre içinde 79 il Teşkilatı yedi yüze yakın ilçe teşkilatı kuruldu 200.000'e yakın üye kaydı yapıldı. Çok hızlı büyüyen Türkiye'de tek partiyiz biz iktidara nabzet birinci Lig partisiyiz. Büyük kongremizle beraber Genel Merkez binamızda da hizmete girdi. Genel Başkan Yardımcılarımız artık kendi komisyonlarını kurdular bundan sonra yeni ve daha güçlü Genel Merkezimizle teşkilatlarına çok daha etkili daha yoğun bilgi akışı sağlanıp teşkilatlarımız disiplinli koordineli teşkilat hiyerarşisine bağlı daha verimli ve başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Biz tertemiz bir geçmişle en güçlü manevi mirasla yalnız bu aziz millete hizmet aşkıyla yola çıktık. Bizler önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Manevi kalkınma olmadan, maddi kalkınma olmaz diyoruz. Bizler teşkilatlarımızı bu ilkeler doğrultusunda kurmaya çalışıyoruz. Bu amaç bizim en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bunu yapamayanların başaramayanların halini bugün görüyoruz. Bizler büyük fetihleri başarmadan önce gönüllerin fethini başaracağız. Bizim makamlarımız görevlerimiz halkımıza milletimize hadim olmak hizmet etme makamlarıdır. Asla hükmetme makamları değildir. Her zaman milletimiz için biz varız diyoruz. Bizim davamız hak dava olması bizlerin hak davanın temsilcileri olmamız başarmamız için yeterli değildir. Bizler inandığımız savunduğumuz davayı öncelikle kendimiz yaşamalıyız. Ahlakımızla ve yaşantımızla bunu göstermeliyiz ki sözlerimiz tesirli etkili olsun. Bizler bundan böyle görevlerimizde çok ciddi, donanımlı, bilgili, tüm teşkilatlar olarak eylem birliği söylem birliği içinde olacağız. Artık kişisel kimliğimiz yerine kurumsal kimliğe geçeceğiz. Yaşantımızda çalışmalarımızda ve sosyal medyamızda bunu göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Zerdeci, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Milli görüş bizim 1000 senelik tarihimizden inancımızdan kültürümüzden millet olarak temel değerlerinden kökünü alan milletimiz aslı, özü, ruh köküdür Erbakan hocamızın deyişiyle Sultan Alparslan'ın görüşüdür, Sultan Fatih'in görüşüdür, Sultan 2. Abdülhamid'in görüşüdür. Bugün ülkemizin ve milletimizin düşmüş olduğu sıkıntılara yaşamış olduğumuz tüm sorunların nedenine baktığımız zaman bu Milli görüş ilkelerine uymayan politikalar güdülmesi ve Milli görüş hedeflerinden uzaklaşmaktan olmuştur.

Milletimizin Görüşü olan, Milli görüş Milletimizin, ümmetin ve insanlığın kurtuluş reçetesidir. Bugün ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına engel teşkil eden bekasını tehdit eden birleşmiş milletler, NATO, Avrupa birliği gibi kurumlar ve ABD'nin tehditlerinden ülkemizi ve İslam devletlerinin kurtarmak için acilen bir İslam birliği projesi olan D8 kuruluş amacına uygun şekilde çalıştırmak gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız "Dünya beşten büyüktür" söylemi çok doğru bir söylemdir ama bu sözün havada kalmaması yerini bulması için İslam birliğini kurup yani D8'leri amacına uygun çalıştırıp D8'leri büyütüp D60 çıkartarak bu ülkelerin sahip oldukları ekonomik, askeri, nüfus, silah, pazar güçlerini birleştirerek, dünyada çok büyük yeni bir güç haline geldiğinde bu söz yerini bulmuş olur. Çünkü merhum Erbakan Hocamızın söylemiyle Irkçı emperyalist güçler Siyonistler laftan anlamazlar güçten anlarlar söylerdi.

Bu kuruluşlar ülkemizin bütün milli haklarının çıkarlarının her zaman karşısında olmuştur. Bunların karşısında İslam Birliği'ni kuracak öncülük yapacak tek ülke tarihi geçmişi ile İslam milletlerinin bizlere Vermiş olduğu statü ve değer ile Türkiye Cumhuriyetidir ülkemizdir. Bu nedenle bu projenin gerçekleşmesi için ülke olarak bu projeye biz sahip çıkıp öncülük yaparak bunu başarmak zorundayız.

Genel başkanımız Sayın Muhammet Ali Fatih Erbakan Bey ülke genelinde başlatmış olduğu halkımızla buluşma programları kapsamında Rize ilimizi 14 Mart Cumartesi günü ziyaret edecektir.

Bizlerde Genel Başkanımızın ilimize gelme süresi içinde teşkilat olarak seferberlik ilan ediyor, ilimizdeki tüm ilçe teşkilatlarını kurup köy ve mahalle temsilcilerinin atamasını tamamlayıp üye sayımızı da 4000 olarak kendimize hedef koyuyoruz. Bu çalışmamızı başararak Genel Başkanımıza bu çalışmamızı hediye edeceğiz inşallah.

Milli görüşü hakkıyla temsil etmek için,

Milli Görüşü layık olduğu yere taşımak için,

Milletimizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarmak için,

Paylaşımda adaleti yönetimde adaleti tesis etmek için,

Maddi ve manevi kalkınma hamlesini gerçekleştirmek için,

Yaşanabilir Türkiye yeniden büyük Türkiye yeniden büyük Türkiye'nin öncülüğünde hakkın üstün tutulduğu adil bir dünyayı kurmak için,

Yeniden Refah Partimiz gecesi ile gündüzü ile ülke genelinde başta Genel Başkanımız olmak üzere Genel Merkezimiz tüm il ve ilçe teşkilatlarımız hızlı bir şekilde gecesiyle gündüzüyle çalışmalarına devam ediyor.

Önümüzdeki ilk seçime Yeniden Refah Partisi olarak katılacağız. Artık milletimiz ehvenişerlere istemeyerek oy verme zorunda kalmayacak. Artık hayrın kendisi meydana çıkmıştır.

İnşallah ilk seçimde Aziz milletimizin desteğiyle Yeniden Refah kadroları iktidara gelecektir."

Editör: TE Bilisim