Geçtiğimiz günlerde Rize'nin Kalkandere ilçesinde belediye temizlik işçisi olarak çalışan S.K. sokakları süpürdüğü esnada önüne çıkan yavru bir köpeği elinde bulunan faraş içerisine süpürerek parmaklıkların üzerinden dereye atmış; olayın görüntülerinin sosyal medya üzerinden yayılması ile büyük tepkilere neden olmuştu.

Yaşanan hadisenin hemen sonrasında Kalkandere Belediye Başkanı Kenan YILDIRIM yazılı bir açıklama ile yaşanan menfur olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek işçi adına özür dilemişti.

Kısa süre içerisinde temizlik işçisi S.K. hakkında yasal işlem başlatılmış ve görevi askıya alınmış; yasal işlemlerinin ardından S.K. 773 lira idari para cezasına çarptırılmıştı.

Kalkandere Belediye Başkanı Kenan YILDIRIM sosyal medyada büyük tepkilere yol açan söz konusu olayı gerçekleştiren belediye temizlik işçisi S.K. ile ilgili radikal bir karara imza atarak; işçiyi ilçede bulunan sokak hayvanlarının birebir bakımı ve sorumluluğu ile görevlendirdi.

Konu ile ilgili gazetenmize açıklamada bulunan Başkan YILDIRIM; ''İlçemizde belediye işçimiz tarafından yavru köpeğin dereye atılmasıyla başlayan menfur olay sonrası temizlik işçisine maddi para cezası verilmesinin ardından; Kurumumuz disiplin kurulu kararı ve Valimiz Sn. Kemal ÇEBER'in de onayları ile olayı gerçekleştiren temizlik işçisi S.K'ya, sokak hayvanları sevgisini aşılamak ve arttırmak amacıyla ilçemizde bulunan sokak hayvanlarının bakımı ve beslenme işlerini yapması için görevlendirdik. Bu görevi icra ederken sürekli bizim gözetimimiz altında olacak. İlçemizin adı böyle bir olay ile kamuoyunda yer aldığı için tüm halkımızdan ve hayvan severlerden tekrar özür dileriz.'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim