2016 Yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baba Ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımına başlanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Güneysu Konaklarının İnşaatı Tamamlandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik ve İdari personeli için lojman olarak kullanılmak üzere inşaa edilen konutlar mükemmel görünümü ile ikamet edecek üniversite personelini bekliyor.

Konu ile ilgili Güncel53'e kısa bir açıklama yapan RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman; Üniversitemizin kalitesini ve personel verimliliğimizi arttırmak amacı ile 2016 yılında başlatmış olduğumuz ''Güneysu Konakları'' projemizi Allah'ın izni ile tamamlamış bulunuyoruz. Bu proje ile üniversitemizin akademik personel açısından kazanacağı olumlu imaj ve cazibe hem ilimize hemde bölgemize birçok fayda sağlayacaktır. Böyle güzel ve verimli bir yatırımı bizlere kazandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve RTE Üniversitesi Geliştirme Vakfı olmak üzere emeği geçen herkeze teşekkür ediyorum. İlimize ve üniversitemize hayırlı olsun.''dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye her geldiğinde sürekli denetlediği ve üniversite personeli için lojman olarak kullanılacak Güneysu Konakları; 1 bodrum, 1 zemin ve 3 normal olmak üzere 5 kattan oluşan toplam 30 bloktan oluşuyor. Yerel mimariye uyumlu olmasına dikkat edilen projede yürüyüş yolları, sosyal alanlar, oyun parkları ve rekreasyon alanları yer alıyor.

Projedeki her bir blokta, bodrum katta 16 araç kapasiteli otopark, zemin katta iki adet 2+1, 2 adet 3+1 daire olmak üzere 4 daire, normal katlarda 4 adet 3+1 daire yer alırken; Kullanım alanı 115 m² brüt alanlı 60 adet 2+1 daire, 138 m² brüt alanlı 420 adet 3+1 daire olmak üzere toplam 480 daire den oluşuyor.

Ayrıca 3.135 m² alanda misafirhane, 3.600 m² alanda sosyal tesis ve 1 adet mescit ile birlikte toplam inşaat alanının büyüklüğü 101.194 m²'ye ulaşıyor.

Tamamlanan projenin açılışını önümüzdeki günlerde Rize'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim