İl Başkanı Alim Varda İçme Suyu Projesinde ki son durum, yeni yapılan depoların durumu,ishale hattının gözden geçirilmesi, yapımı planlanan bakım onarım tesisi yer tespiti ve köy içi şebekelerle ilgili Varda İçme Suyu Yapım Bakım, Onarım ve İşletme Birliği Başkanı Sabit Karafazlı'dan bilgiler aldı.

Toplantıya Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Kendirli Belde Belediye Başkanı Alaettin Serdar, İyidere, İkizdere, Kalkandere İl Genel Meclis üyeleri, Varda İçme Suyu Yapım Bakım, Onarım ve İşletme Birliği üyeleri, DSİ Varda suyu proje koordinatörü Mustafa Selimoğlu, Yüklenici firma şantiye şefi Özgür Çolak ve teşkilat mensupları katıldı. İl Başkanı Alim yapılan toplantıda "Varda İçme Suyu Projesinde sona doğru yaklaşmış bulunuyoruz. Proje ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Rize'nin batı yakasındaki ilçelerimiz olan Derepazarı, İyidere, Kalkandere ile Kendirli Beldesi ve İkizdere Güneyce Köyü'de dahil olmak üzere 42 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan Varda İçe Suyu projesini çok önemsiyoruz. 60 km'lik birinci ana şebeke hattı tamamlanmış durumda kesin kabul aşamasına gelindi.

28 deponun 20 si bitirilmiş durumda. Ana şebekeye su verilmesiyle birlikte depolarımıza su ulaştı. Kalan 8 depomuz 3.etapta yapılacak.İyidere ve Kendirli Belediyemiz suyu alabilirler. Kalkandere Belediyemiz ise 3. Etapta yer alan 2 bransmanın yapımının ardından suyu kullanabilecek. Derepazarı Belediyesi ise alt yapı, şebeke ve depo yapımının ardından suyu alabilecekler.

Hemşehrilerimize daha hızlı hizmet getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmakla mükellefiz. Çalışmaların yakından takipçisiyiz. Sona doğru yaklaştığımız projemizin tamamlanmasının ardından Andon suyunda da rahatlama olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim