Varda İçme Suyu Yapım Bakım, Onarım ve İşletme Birliği (Vardabir) Başkanı Sabit Karafazlı, Rize'nin batı yakasındaki ilçeleri olan Derepazarı, İyidere, Kalkandere ile Kendirli Beldesi ve İkizdere Güneyce Köyü de dahil olmak üzere 41 köyün su ihtiyacını karşılayacak olan Varda İçme Suyu Yapım Bakım, Onarım ve İşletme Birliği (Vardabir) çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Karafazalı, yaptığı açıklamada, "60 km'lık birinci ana şebeke etabının 57 km bitirildi. Kalan 3 km'lık kısım Of Ağaçseven bölgesinde olup burası için yeni proje yapıldı. 1,2 km yol yapımı bugün itibari ile tamamlandı. Ayrıca altlı ve üstlü duvarlar yapılacak ve ardından boruların döşemesi tamamlanacak. Çalışmalar devam ediyor."dedi.

87 kilometrelik ikinci etabın 21 kilometrelik kısmının tamamlandığını, 28 deponun 7'sinini tamamlandığını ifade eden Karafazlı; "Çalışmalarımız 2 ekip şeklinde kesintisiz ve aralıksız olarak devam ediyor. Temmuz ya da Ağustos ayında belediyelerin, yılsonu itibari ile de köylerin suyunu vermeyi planlıyoruz. Şuanda da Kalkandere Çayırlı Köyünde çalışıyoruz. Basında yer alan Varda Projesi askıya mı alındı şeklindeki açıklamaları hayretle okudum. Üzüldüm. Keşke bizi arayıp bilgi alınsaydı. Daha dün yüklenici firma ve DSİ yetkilileri ile değerlendirme toplantısı yaptık. Bu tür açıklamalar asılsız olup doğru değil. Vatandaşımızın kafasını karıştırıyor" dedi.

Editör: TE Bilisim