Rize Valiliği ve Rize Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen programa Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Sadık Yurtvermez, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Rize Merkez köy ve mahalle muhtarları, kurum müdürleri ve amirler katıldı.

Vali Çeber, gerçekleştirilen programda 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hem devleti hem de aynı anda halkı temsil eden bu güzide kurum aslında bütün dünyaya da örnek bir temsil makamıdır. Devletin halkla en sıcak temas noktası olan muhtarlarımız devletin güler yüzü ve şefkat elidir. Halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır. Gerek mahallesinde gerekse köyünde bizlerin gözü ve kulağıdır.

Vatandaşlarımızın istek, sorun ve taleplerini ilk etapta ulaştırdığı kişi genel olarak muhtarlarımızdır. Dolayısıyla sizler, bizlere aslında köyünüz ve mahalleniz adına talepte bulunurken vatandaşlarımızın istek ve dileklerini iletiyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi "Sizlerle beraber yol yürüdüğüm için şanslıyım." İlimizi daha güzel noktalara götürme adına sizlerle birlikte inşallah çok daha güzel şeylere imza atacağız. Sizlere kapımız her daim açıktır" dedi.

Editör: TE Bilisim