Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Şaban Turgut ve yönetim kurulu üyeleri, Rize ihracatına yönelik faaliyetler ve istatistikler hakkında Vali Kemal Çeber'e bilgi verdiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber, Rize'nin bölge ve ülke ekonomisinde ihracat bakımından önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Rize'de üretilen madencilik ürünleri ihracatının, Doğu Karadeniz Bölgesinde ihracatın geçen yıla göre 10 artmasına etkisi olmuştur. Rize'de ihracatın arttırılması için lojistik imkanların değerlendirilmesini, Rize Limanımızın daha çok çalışmasını ve lojistik üst olarak kullanılmasını istiyoruz. İlimizin ekonomisinin gelişmesinde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nin yürüttüğü çalışmaların rolü büyük. Bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunan şehrimizin ihracat gerçekleştiren iller arasındaki sıralamasını, üst sıralara yükseltmeyi hedefliyoruz. Rize'de İhracatın artırılmasına yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi ve bu konuda karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması açısından emek veren Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyarette Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Şaban Turgut, Vali Kemal Çeber'e gerçekleştirdikleri ziyaretin anısına plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim