Rize'de ki kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyon ve etkileşimi artırmak amacı ile Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, pandemi kurallarına uygun bir şekilde Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda Kurum ve Kuruluş amirleri ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ilk bölümünde il genelinde yeni ataması yapılan müdürler kendilerini tanıtırken, toplantının devamında Vali Çeber, toplantının yapılma amacı ve belirlenen gündem maddeleri hakkında bilgi verdi.

Pandemi Süreci Devam Etmekte

Covid-19 Pandemisinin devam ettiğini ifade eden Vali Çeber; " Türkiye genelinde ki vakalarla doğru orantılı olarak ilimizdeki vaka sayıları da artıp azalmakta.Pandemi süreci içerisinde başta İl sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere Kolluk Kuvvetlerimiz ve diğer kurumlarımız yoğun bir mesai yapmaktalar. Yapılan tüm bu çalışmaların sonucunda vaka sayılarında gerileme olsa da en ufak bir dikkatsizlikte vaka sayıların hızlı bir yükseliş eğilimi olduğunu görmekteyiz. Bu vesile ile alınan tedbirlere hassasiyetle uymamız ciddi önem arz etmektedir. " dedi.

Esnek Çalışma Sisteminde Vatandaşlarımız Mağdur Edilmeyecek

Esnek çalışma sistemi uygulanırken kurumların işleyişinde herhangi bir aksaklık olmaması gerektiğini vurgulayan Vali Çeber; " Pandemi sürecinde vaka sayılarını azaltma adına esnek çalışma sistemine geçildi.Esnek çalışma sistemini uygularken, kurumlarımızda personel yoğunluğundan oluşabilecek riskleri azaltmayı hedefledik. Bu vesile ile mesai saatleri içerisinde kurumda olmayan personellerimiz evlerinde olması ve sokaklarda oluşacak yoğunluğun da azaltılması büyük önem taşımaktadır.Bunların yanı sıra iş ve işlemlerin aksatılmaması ve vatandaşlarımızın mağdur edilememesi adına belirlenen mesai saatlerine tüm personelimiz hassasiyetle uyması gerekmektedir. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim