Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2019 yılı 1. Olağan Genel Kurul toplantısına katılarak, 60 köy muhtarı ile bir araya geldi. Toplantıda Köylere Hizmet Götürme Birliğince gerçekleştirilen yatırımlar ve ihtiyaç duyulan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında Vali Kemal Çeber, yaptığı konuşmada; Rize'de köylere yönelik yapılan yatırımların büyük bir bölümünün doğayı kontrol altına almayı hedefleyen yatırımlar olduğunu belirtti.


Rize'nin zor bir coğrafya ve iklim yapısına sahip olduğunu ifade eden Vali Çeber, "Bir başka şehirde 5 Liraya gerçekleştirdiğiniz hizmeti, Rize'de ki zor şartlar sebebiyle en az 50 Liraya vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliyorsunuz. Buna rağmen son yıllarda siz değerli muhtarlarımızın da görüşleri alınarak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da yoğun katkıları ile Rize adeta bir şantiye alanına dönüştürülmüş ve büyük çaplı projeler hayata geçirilmiştir" şeklinde konuştu.


Çeşitli kanunlarla muhtarlara yüklenen görev ve sorumlulukların bulunduğunu belirten Vali Çeber; "Sizler halkımızın teveccühü ile bu görevlere getirilmiş, sevilen ve benimsenen insanlarsınız. 30 Mart itibariyle artık işin hizmet tarafındasınız. Malumunuz odur ki kamunun sahip olduğu imkanlar belli. Bölgenin coğrafyadan kaynaklanan zorlukları da belli. Bizler bundan sonra sürekli istişare ederek, omuz omuza vererek, birlikte mesai harcayarak sahip olduğumuz bu kaynakları en verimli şekilde kullanarak, Rize'ye en iyiyi sunabilmenin gayreti içerisinde olacağız" dedi ve tüm muhtarlara görev süreleri boyunca başarılı hizmetler diledi.


Vali Yardımcısı Davut Düzgün ve İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Fatih Topçu, Nuran Alim, Emin Kanbur ve Bayram Ali Çapoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıya; Rize Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2018 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi, 2018 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi, plan ve bütçe komisyonu üyeleri ile birlik encümen üyelerinin seçimleri ile devam edildi.

Editör: TE Bilisim