Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su tasarrufuna dikkat çekmek ve öğrencilerde su bilinci oluşturmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında "Doğrusu Tasarruf Kısa Film Yarışması" düzenlenmiş ve yarışmaya katılan öğrencilerimiz "Güneş Dua Su" isimli kısa film ile Türkiye 2.'si olmuştur.

Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun Ortaokul ve Lise öğrencilerinin rol aldığı Rize Muradiye 'de çekilen kısa filmde, Rize kültürünün bağrından kopmuş ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Güneş Duası geleneğinden ilham alınarak çağımız insanının su konusundaki duyarsızlığına dikkat çekilmiştir.

Türkiye 2.'si öğrencilerle teker teker sohbet eden Vali ÇEBER, öğrencilerin başarısından duyduğu memnuniyeti ifade ederek; " İklim değişikliklerinden etkilenen illerden biride Rize. Günümüzde azalan su kaynakları ve iklim değişiklikleri su tasarrufunun önemini daha da artırıyor.

Öğrencilerimiz bu noktada çok güzel bir çalışmaya imza atarak, güzel bir farkındalık oluşturmayı başarmışlar. Kendilerini ve bu kısa filmin oluşturulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Filmin hazırlanmasında öğretmenler Ayten SAKAL, Samet SAKAL, Gökhan GÜREL, Ahmet KASA ve KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğrt. Üyesi Murat DERÇİN görev almıştır.

Editör: TE Bilisim