Engellilik, yalnızca engelli fertleri ve onların ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren sosyal bir meseledir. Bu anlamda devletimiz, son yıllarda engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Bizde Valiliğimiz koordinasyonunda; başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada engelli kardeşlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içinde olacağız.

Bir gün biz de engelli olabiliriz düşüncesiyle, engelli kardeşlerimizin desteklenmeleri halinde gerçekleştirdikleri başarılara her gün yenilerinin eklenmesi ve onların yaşama sevinci ile hayata sarılmaları bizler için en büyük mutluluk kaynağı olmalıdır. Bu yönde çocuklarımıza sorumluluk şuuru, empati kültürü, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu aşılayarak, toplum olarak bu duyguları muhakkak surette canlı ve aktif tutulmalıyız. Çünkü, yüce dinimizde İslam da bu şekilde emretmektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle Devletimizin sağladığı bütün imkanlarla her zaman engelli kardeşlerimin yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, sevdikleriyle beraber mutlu, huzurlu yarınlar diliyor, sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Editör: TE Bilisim