Vali Çeber Yayınlamış Olduğu Mesajda;
''Birinci Cihan Harbi'nin yükünü çekmiş bir ülkeden yeni bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 81. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle yad ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal'in Bandırma Vapuru' yla çıktığı tarihi yolculuk, destansı bir mücadeleye dönüşmüş ve cumhuriyetle taçlanmıştır. Şanlı istiklal mücadelemizin muzaffer komutanı Atatürk, Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkemizi kendi aralarında paylaşan sömürgeci devletlere karşı, askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan, üstün bir lider olduğunu göstermiştir.Atamızın adı muzaffer komutan olarak dünya tarihine kaydedilmiştir.
Atatürk, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri kalıcı kılmak için; başta eğitim olmak üzere sanayide, sosyal yaşamda ve hayatın her alanında ilerlemeyi sağlayacak inkılaplar gerçekleştirmiştir. Böylece Türk milletinin modern dünyanın sunduğu tüm imkanları kullanabilmesini sağlamıştır.
Mustafa Kemal ATATÜRK, bizlere binlerce yıllık onurlu bir geçmişten devralınmış bir devlet geleneği ve yüce insani değerlere sahip tam bağımsız, müreffeh bir gelecek amacı bırakmıştır.

Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e duyduğumuz 81 yıllık özlemimiz, bizlere cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma ve yüceltme sorumluluğunu yüklemektedir. Bu bilinçle, tarihimizin şanlı sayfalarında büyük işler yaparak kendilerine haklı bir yer edinmiş bütün kahramanlarımızın ölümsüz ideallerine ve hatıralarına sahip çıkma zorunluluğunu kalpten hissediyoruz.

Atamızın, Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık kısa ömrünün sona erdiği 10 Kasım'ları matem günü olmaktan ziyade, Atamızın fikirlerini, eserlerini ve fedakarlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha hürmetle, rahmetle yad ediyorum. Atamızın ruhu şad mekanı cennet olsun.'' ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim