ÇAYKUR'un Türkiye genelinde birçok büyük şehirde hizmet veren Çay satış mağazalarında ve Çaykur'un çay fabrikalarının bulunduğu noktalardaki mevcut reyonlarda satışa sunulan 30 günlük Detox Matchaçayı kutusunda 2g. 60 adetten oluşan yeşil çay yaprağı pudrası bulunmaktadır. Yeşil çay yaprağı bütün olarak toz halinde tüketildiğinde, içeriğinde bulunan tüm mineral ve vitaminlerden daha fazla yaralanabilmektedir.

Çaykur'un Türk yeşil çay pudrası projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiş olup, Akdeniz Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile birlikte çalışılmıştır.

ÇAYKUR; MATCHA detoks çayı düzenli şekilde tüketildiğinde, vücuttan toksinlerin atılması ve temizlenmesi anlamına gelmektedir. Uzmanlar detoks uygulamanın vücuda faydalı olduğunu belirtmektedir ve en az yılda 1-2 kez mutlaka detoks yapılmasını önermektedir. Bunun nedeni vücudu alıştığı beslenme tarzına karşı savunmaya alarak şaşırtması ve harekete geçmesini sağlamasıdır. Fit kalmak isteyenlerin, vücudunda birikmiş olan yağları çözülmesi ve vucüdün çorba, yoğurt, süt ve salatalarında bir çay kaşığı, tüm pastane ürünlerinde, dondurmalarda kilogram başına bir çay kaşığı ile pasta kurabiyelerde kilogram başına bir tatlı kaşığı kullanmalıdır. Çay satış mağazalarında tüketicilerin beğenisine sunulan Matcha çayının kutusunda çayın hazırlanacağı aparatta beraberinde bulunuyor. Uzmanlar; Sağlık kaynağı Matchaçayı L-theanine yeşil çay yapraklarından elde edilen bir amino asittir. Aynı zamanda yeşil çaya aromasını veren maddedir. L- theanine uykuyu düzenler ve rahatlık hissi sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Konsantrasyonu arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücre yenileyici özelliği vardır. Tansiyon ve kolesterolü düşürür. Çok güçlü bir antioksidandır. Kanserle savaşmaya yardımcı olur. Yeşil Çay pudrası içeriğinde K, B1 ve B2 vitaminleri bulunmaktadır. C vitamini kaynağı olan yeşil çay, E vitamini açısından da çok zengin bir bitki olup, aktif madde olarak kateşinler ve polifenoller içerir. Vücutta detoks etkisi yaparak, kilo vermeye yardımcı olur. Diyabeti kontrol altına almaya yardımcı olur. Toksin ve ödem attırır, metabolizmayı hızlandırır. Enfeksiyonlara karşı korur. Cildi yeniler ve güzelleştirir. Sindirimi kolaylaştırır. Enerji verir, şeklinde tüketiciler bilgilendirildi.

ÇAYKUR Ürünleri Online Alışveriş için Tıklayınız

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim