CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Artan Vaka Sayıları ve Pandemi Sürecine Dair Basın Açılmasında Bulundu.

Basından öğrenilen bilgilere göre Rize'de Salgından(Covid-19) ölenlerin sayısı 50 ye yaklaşmış durumda ve günlük vaka sayısı 100'lü rakamlarda olduğunu; bu bilgilere göre 1 aylık Vaka sayısının 3 Binli rakamlara yaklaştığını tahmin ettiklerini; Test sayılarının arttırılmasının, vakalar sayılarının günlük olarak açıklanmasının ve ortak bir çalışma platformu oluşturulmasının elzem olduğunu belirten CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz;

Açıklamalarına Şu Şekilde Devam Etti;

''Yapılan test sayısını bilemediğimiz için Vaka/Test oranını bilemiyoruz. Günlük test sayısının (en iyi ihtimalle ) 500 olduğunu varsaysak. Yapılacak hesaplamayla Vaka/Test oranının 20 lerde olduğunu görürüz. Yani test yapılan her 5 kişiden birisinde Cıvid-19 tesbit edilmiş.

Bu oranın Türkiye'nin günlük oranından oldukça yüksek olduğu görülür. Tabi ki bu rakamlarımız ve analizlerimiz basında yer alan bilgilere göre bir tahmin yürütmedir.

Ama vatandaşlarımızın bizlere aktardıkları bilgilere göre de bu analizlerimizin doğruya yakın olduğunu düşünüyoruz.

Kamu görevlilerinin, Sağlık Müdürünün ve Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığına inanıyoruz, görüyoruz.

Fakat iş yasaklamakla bitmiyor. Her gün önlemlerinizi alın diye ilan etmekle de çözülmüyor. Vatandaşlarımızın da bireysel olarak korunmalarına dikkat etmeli, açıklanan önlemlere uymaları gerekmektedir.

Oysa ki yapılacak iş basit Maske tak, sosyal mesafeye uy, Temizlik kurallarına dikkat et.

Bir süre daha bu salgınla birlikte yaşayacağız. Önümüzde kritik Birkaç ay var. Bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmek için bireysel olarak önlemlerimizi en üst seviyede almamız gerekiyor.

Kamu görevlileri de daha etkin önlemler almalıdır.

Demiştik demek istemiyoruz. Daha önce de uyardık eğer uyarılarımıza dikkat edilseydi bugün geldiğimiz noktada olmazdık.

O nedenle yeniden yetkililere sesleniyoruz ve çağrıda bulunuyoruz.

Anlaşıldı ki yapılan anonslar çağrılar vs. yeterli olmuyor. Bu nedenle;

Rize'de Vaka sayıları İlçe İlçe günlük olarak yayınlansın. Böylelikle Vatandaşlarımız Riskin aslında kendi evlerinin önünde olduğunu bilsin anlasın.

Test sayıları artırılsın ve yaygınlaştırılsın.

Rize 'de bu konuda top yekün bir seferberlik ilan edilsin bunun için tüm partiler, STK'lar Resmi ve Özel kuruluşlar birlikte hareket etsin ortak bir çalışma programı oluşturulsun.

Bu bana bir şey olmaz düşüncesi ile atlatılacak bir salgın değil. Hepimizin iş birliği ile atlatacağı olağan üstü bir durum. Onun için hep birlikte çalışacağız , dikkat edeceğiz, önlem alacağız.

Çünkü dikkat etmezsek Covid-19 oluruz , hiç istemeyeceğimiz sonuçlarla karşılaşırız ve her şeyden önemlisi çevremizdekilere ve sevdiklerimize bulaştırır ve onlarında hiç istemediğimiz sonuçlar yaşamasına neden oluruz.

Salgından korunmanın en iyi yolu salgına yakalanmamaktır. ''

Editör: TE Bilisim