Rize'de uzun yıllar Kuyumcular Sokağı olarak bilinen ve Rize Belediyesi tarafından ismi "Tarihi Rize Çarşısı" olarak değiştirilen Kazım Karabekir Caddesinin tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından çarşının aydınlatma sistemi yenilendi.

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi kaliteli borularla yeniden döşenerek alt yapı çalışmalarının ardından caddenin üst yapı zemin çalışmaları tamamlandı.

İl dışından gelen turistlerin ve Rize'de yaşayan vatandaşların uğrak noktası olarak bilinen Tarihi Çarşı'nın modern bir görünüme kavuşturulması çevre esnafı ve vatandaşların memnuniyetini gözler önüne serdi.

Yeni yüzüne kavuşan Tarihi Rize Çarşısı esnafı yapılan yenileme çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, yıllardır yağan yağmurlarda su baskınlarıyla mağdur olduklarını dile getirdiler. Yapılan bu çalışma ile su baskınları daha yaşamadıklarını, görünüm itibariyle modern bir cedde haline geldiğini belirten çevre esnafı bu çalışma için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim