Taraftarların yeni yılla biran önce transferlerin tamamlamasını beklerken Çaykur Rizespor yönetiminin Okan Buruk Hocanın verdiği transfer listesinde bulunan oyuncular üzerinde çalışıyor. Galatasaray' dan istenen Ahmet çalık, Muğdat Çelik, Ömer Bayram için Teknik Direktör fatih Terim' in raporunu bekleyen Galatasaray yönetimi Fatih Hocadan gelecek rapora göre hareket edecek. Bu oyuncuların yeşil mavili formayı giyebilmeleri için AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak' ın devrede olduğu. Birkaç gün içinde Galatasaray yönetimiyle bu konuda görüşeceği ifade edildi.

Çaykur Rizespor' un transfer listesinde olan Başakşehir' li Attamah, Sırp Milos Jojiç ve Kerim Frei için görüşmeleri sürdürürken Attamah ve Lojiç' in kiralık Kerim Frei nin lisansıyla alınacağı ifade edildi. Çaykur Rizespor' un orta saha ve 10 numara bölgesi için düşündüğü komşu Gürcistan süper lig ekiplerinden Dinoma Tiflis' te forma giyen Otar Kiteshvili için transfer komitesi üyelerinin Tiflis' e gittiği ve Dinamo Tiflis ile pazarlığa oturduğu ifade edildi. 2019 Mayısında sözleşmesi sona erecek olan Otar Kiteshvili için uygun bir bonservis bedeli ödeyip bu oyuncuyu yeşil mavili formayı giydirmeyi planlıyor

Yılmaz Bal Sabır İstedi

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, transfer çalışmaları konusunda ilerlemeler kaydettiklerini ifade ederek, "Okan Buruk Hocanın verdiği rapor doğrultusunda transfer çalışmışlarımız sürüyor. 3-4 gündür İstanbul' da görüşmeleri sürdürüyoruz. Başkanıma Ankara' da bilgi veriyorum. Galatasaray, Başakşehir, Beşiktaş' tan istediğimiz oyuncular var. Bu oyuncular için büyük aşama kaydettik. Antalya Belek' teki kamp bitmeden bu oyuncuları yetiştirmek istiyoruz" dedi

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, taraftarların sabırsız davranmalarını anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, "Taraftarımız transferlerin biran önce bitmesini istiyor. Oysa Türk futbolunun içindeki girdap ortadadır. Bu şartlarda takımı zarar sokmadan transferleri gerçekleştirmek istiyoruz. Başkanımız ayrı ben ayrı çalışıyorum. Transfer komitesindeki bir arkadaşımız listedeki bir oyuncu için yurt dışına çıktı. Ondan da güzel haberler aldık. Transfer sezonu bitmeden transferleri tamamlayacağız" dedi

Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, yeşil mavili takımın süper lige kalabilmesi için Okan Buruk Hocamız bizden 6 oyuncu istedi. Yabancı kontenjanımız dolu olduğu için 6 oyuncumuzu gönderdik. 2 oyuncuyu daha kamptan sonra TFF 1. Lig ekiplerine kiraya vereceğiz. Boşalan kontenjana yeni oyuncular açacağız. Taraftarlarımız bize güvensin ve sabırlı olsun" dedi

Kaostan Kurtuluş İçin Yönetici Borçtan Sorumlu Olmalıdır

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, göreve geldikten sonra dile getirdiği borçlardan yöneticilerde sorumlu olsun ilkesinin Türk futbolunun önünü açacağını ifade etti. Başkan Kartal, Türk futbolu bir kaosun içindedir. Kulüpler borç batağına saplanmış. Eğer borçlardan yöneticilerde sorumlu olsun ilkesi hayata geçirilse yöneticiler öyle kolay borç yapamaz. Kartal bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığının 'kulübün borçlarından yönetim sorumludur" şeklinde bir yasal düzenleme üzerinde çalışma yürüttüğünü aktardı.

Bakan Osman Aşkın Bak ile konuyu görüştüğünü anlatan Kartal, "Sayın Bakanımız bu şekilde bir maddeyi yönetmeliğe koymak için çalıştıklarını söyledi. Bu maddeyi koymadıkları sürece bu iş gitmez. Birileri borç yapıyor geliyor, bir başkasının elinde patlıyor. Patladığı zaman ne oluyor? Kulüp, Süper Lig'den BAL' a kadar düşüyor." diye konuştu.

Kartal, kurdaki artışın da kulüplere ek bir yük getirdiğine işaret ederek, "Kulüplerin borçlarının artmasında bu da etkili oldu. Bunları da düşünmek lazım. Yayıncı kuruluşun verdiği bir bedel var. Bunda kur sabitlenmiş durumda. Ancak futbolcular da kur sabitlenmesi söz konusu değil. Bu dönem kulüplerde bir sıkıntı yaşanabilir. Borçlu kulüpler transfer yasağını nasıl kaldırıyor? Kulüpler bu işi nasıl çözüyor? Transfer yasağı genelde sporcu alacaklarından geliyor. Onlara da herhalde bir senelik bir çek veriyorlar. Bir sene gelince bir altı ay daha. Böyle böyle gidiyor." şeklinde görüş belirtti.

Kartal, borçların önemli bir kısmını yüksek transfer bedellerinin oluşturduğuna dikkati çekti. Transfer harcamalarının azalması için öncelikle altyapı sorununun çözülmesi gerektiğinin altını çizen Kartal, şöyle devam etti: "Fahiş fiyatlarla futbolcular transfer ediliyor. Arada menajer bedelleri, yöneticilerin çevirdiği filmler de var. Yani her türlü işler birleştiğinde 10 lira oluyor 20 lira. Futbolcuya giden bedel en az ikiye katlanıyor. Kulübün kasasından çıkan paralar nereye gitmiş, bunların hepsini güzel bir şekilde incelediğin zaman görüyorsun. Spor kulüplerinin hastalığını doktor tespit etmiş ama tedavi yok. Tedavi edilme imkanı var mı? Var. İnşallah, bundan sonra bunu çözerler, yönetmeliği çıkarırlar ve Türk futbolunu kurtarırlar."

Çaykur Rizespor'un tüzüğüne de söz konusu maddeyi koyup koymayacaklarına ilişkin soru üzerine Kartal, "Şu anda zor. Süper Lig kulüplerinin tamamına bu maddeyi koymanız lazım. Çünkü bu maddeyi koyduğunuzda Çaykur Rizespor'u belli şekilde kısıtlarsınız. Bütçeni kısıtlayacaksın, her şeye dikkat edeceksin. Rakiplerin ise borçlanarak daha iyi sporcular alacak. Rekabette sıkıntı yaşanır. Ancak Çaykur Rizespor'un başkanı olsam, bu maddeyi koyarım. Bu maddeyi koyduğunuzda yöneticilerde de bir temizleme oluyor. Sadece hava yapmak için gelen yöneticiler kalmıyor. Herkes elini taşın altına koymuş oluyor." yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim